• Fri frakt inom Sverige
  • Kontakt
  • Hem
  • Artiklar
  • Produktartiklar
  • All in one boost

All in one boost

Artikel skriven av Miriam Höglund. Nutritionist och gruppträningsinstruktör.

 

All in One Boost är framtagen av Better You i samarbete med Magdalena Graaf som ett tillskott riktat till att stärka upp kroppens immunförsvar och välmående. Den innehåller en hel arsenal av nyttiga örter och ämnen från naturen som kan hjälpa vår kropp bli mer motståndskraftig mot alla virus och bakterier som florerar där ute.

Innehållet är väl genomtänkt och sammansatt för att ge ett brett innehåll av näringsämnen och för att de dessutom ska ge varandra en synergistisk effekt. Nedan finns en kort presentation av alla ingredienser. All in One Boost passar både män och kvinnor. Rekommenderat intag är 2 kapslar per dag i samband med måltid.

 

Grönt kaffe:

Gröna kaffebönor är orostade kaffebönor med hela sitt näringsinnehåll kvar. Det man framför allt vill åt är den så kallade klorogensyran. När man rostar kaffe försvinner större delen av klorogensyran medan i de gröna bönorna finns klorogensyran kvar. I de gröna kaffebönorna är koffeinhalten låg så man kan äta tillskott av grönt kaffe utan samma stimulering av det centrala nervsystemet som man får av svart kaffe. Grönt kaffeextrakt har använts i kosttillskott för viktminskning under en längre tid nu och många som testat det rapporterar fina resultat.

Forskare har så klart också intresserat sig för ämnet och man tror att klorogensyran är involverad i både glukosupptag och fettomsättning. Föreslagna mekanismer är att ämnet hämmar glukosupptaget i kroppen (dvs upptaget av kolhydrater) och därmed minskar också höjningar av blodsockret. Vad gäller fettomsättningen tror man att klorogensyra signalerar till vår lever att den ska använda det fett vi har redan lagrat i kroppen som energikälla istället för det fett vi får i oss. Klorogensyra är minst sagt ett hett och mycket intressant ämne!

 

Maskros:

Maskrosor har nog många av oss sett som ogräs i våra trädgårdar utan att veta vilken fantastisk medicinalväxt den faktiskt är. Maskros är vätskedrivande och används traditionellt när man vill lösa upp slaggämnen i kroppen och öka utsöndringen av dessa via lever och njurar. Vissa vätskedrivande preparat kan påverka kaliumbalansen negativt men inte maskrosor då de är mycket kaliumrika. De är en källa till bitterämnen som stimulerar matsmältningen och sägs ha en utrensande effekt på kroppen.

Maskrosor används också som laxerande medel för att stimulera tarmrörelserna, stimulera matsmältningen, lindra muskelvärk, lindra eksem, motverka gallsten mm. Så har ni lyckan att hitta maskrosor i trädgården, släng ner dem i en sallad, smoothie eller pesto!

 

Chili:

Chili är för de flesta en välkänd fettförbrännare. Det beror på att chili innehåller ämnet capsaicin och som tillskrivs dessa effekter. Capsaicin är ett välstuderat ämne inom flera forskningsområden. Det har visat sig både öka ämnesomsättningen och fettförbränningen samt vara aptitdämpande. Capsaicin har dessutom antiinflammatoriska, kärlvidgande och till och med smärtstillande effekter.

Det forskas just nu mycket om capsaicin och dess likheter med ämnet paracetamol (som finns i t.ex. Alvedon) där man försöker utveckla säkrare och effektivare alternativ till paracetamol. Chili innehåller också flera vitaminer, däribland vitamin C och vitamin A som båda är starka antioxidanter. Chilifrukt har utöver ovanstående områden använts mot aptitlöshet, näsblod, åderbråck, bältros, huvudvärk, baksmälla, tandvärk och för att stimulera cirkulation och andning.  

 

Kokosfett:

Kokosfett/kokosolja framställs genom att man varsamt pressar oljan som finns i kokosnötens fruktkött. Kokosolja innehåller hög andel av medellånga fettsyror som till skillnad från långa fettsyror en annan upptagningsmekanisk i kroppen. De tas upp lätt i tarmen och går direkt till levern där de kan omvandlas till energi, utan att först cirkulera i blodbanan och utan att vara påfrestande för matsmältningssystemet.

Kroppen kan alltså använda kokosolja till att producera energi istället för att lagra den som kroppsfett, vilket är den främsta anledningen till att många äter kokosfett som ett alternativ till andra mättade fetter som innehåller långa fettsyror. Laurinsyra och Kaprylsyra är två av dessa medellånga fettsyror som finns rikligt i kokosfett. Båda dessa fettsyror besitter hälsosamma effekter utöver ovanstående. Laurinsyra kan omvandlas i tarmen till monolaurin som visat sig skydda mot virus- och bakterieangrepp samt inaktivera andra oönskade mikrober. Laurinsyra finns även i bröstmjölk där den ingår som ett viktigt och essentiellt näringsämne för spädbarn. Kaprylsyra är en fettsyra som gynnar tillväxt av goda tarmbakterier och kan motverka svampar och parasiter i mag-tarmkanalen.

 

Rosenrot:

Rosenrot är en rot som växer vilt i de norra delarna av Europa, Asien och Nordamerika. Den har fått sitt namn för att den har en rosliknande doft. Rosenrot har använts som naturmedel i tusentals år och dess främsta användningsområden är för ökad koncentration, skärpa, mentalt välbefinnande, lust men också för att minska nedstämdhet, trötthet och oro.

Rosenrot är en så kallad adaptogen, som anses öka välbefinnande och ork genom sin förmåga att stärka och balansera kroppen både fysiskt och mentalt när den utsätts för stress. En adaptogen är en grupp naturliga ämnen som hjälper kroppen att hantera inre och yttre stress. Rosenrot är vanligt förekommande i kosttillskott och finns även som växtbaserat läkemedel.

 

Gurkmeja:

Gurkmeja är en krydda som hör till ingefärasläktet. Den används ofta i matlagning, framför allt indisk matlagning, och är känd för sin vackra gula färg. Den gula färgen beror på ämnet kurkumin som finns i gurkmeja. Kurkumin är en stark antioxidant som studerats flitigt de senaste åren och ämnet blir bara mer och mer intressant ju mer man forskar.

Gurkmeja och kurkumin har blivit mest känt för sin starka antiinflammatoriska effekt. Många av de vanligaste sjukdomarna idag beror ofta på en underliggande kronisk inflammation så det finns många potentiella användningsområden för gurkmeja i terapeutiskt syfte. I gurkmeja finns ca 5% kurkumin och då det är ett fettlösligt ämne intar man det med fördel i form av tillskott så att man får upp koncentrationen och upptaget. Men självklart är det bra om vi också inkluderar mer gurkmeja i vår matlagning.

 

Gurkmeja:

Gurkmeja är en krydda som hör till ingefärasläktet. Den används ofta i matlagning, framför allt indisk matlagning, och är känd för sin vackra gula färg. Den gula färgen beror på ämnet kurkumin som finns i gurkmeja. Kurkumin är en stark antioxidant som studerats flitigt de senaste åren och ämnet blir bara mer och mer intressant ju mer man forskar.

Gurkmeja och kurkumin har blivit mest känt för sin starka antiinflammatoriska effekt. Många av de vanligaste sjukdomarna idag beror ofta på en underliggande kronisk inflammation så det finns många potentiella användningsområden för gurkmeja i terapeutiskt syfte. I gurkmeja finns ca 5% kurkumin och då det är ett fettlösligt ämne intar man det med fördel i form av tillskott så att man får upp koncentrationen och upptaget. Men självklart är det bra om vi också inkluderar mer gurkmeja i vår matlagning.

 

Ingefära:

Ingefära är precis som gurkmeja en känd krydda i matlagning men den förknippas också för många av oss som ingrediens i gamla huskurer mot förkylning mm. Ingefära verkar bland annat antiinflammatoriskt och immunstärkande men används också mot illamående.

 

Havtorn:

Havtorn är ett litet orangegult bär som växer vilt i Himalayas sluttningar, i Asien, Europa och även i Sverige. Detta bär sticker ut från andra bär på flera sätt men framför allt för att de innehåller omega-fetter. Havtorn innehåller omega-3, omega-6, omega-7 och omega-9 vilket är mycket ovanligt i bär. Omega-7 är viktigt för cellmembranens och slemhinnornas funktion och säljs därför i populära tillskott för torra slemhinnor där oljan pressats ur havtornsfrön.

Havtorn är dessutom en riktig näringsbomb med sitt fina innehåll av vitamin A, C, E, K, B-vitaminer samt antioxidanter som karotenoider, flavonoider, fenoler, fytosteroler och polyfenoler. Historiskt har havtorn använts mycket även inom kinesisk medicin mot inflammationer, hosta, matsmältningsbesvär och infektioner.

 

Spenat:

Alla vet att Karl-Alfred blev stark av spenat och det ligger något i det. Spenat är fullkomligen fullpackat med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Det innehåller dessutom thylakoider som forskare vid Lunds universitet har kommit fram till ökar mättnadskänslan och minskar sötsuget.

Thylakoiderna fördröjer nedbrytningen av maten och stimulerar frisättning av mättnadshormoner vilket minskar risken för överätning.

 

Fläder:

Fläderbusken med sina vackra blommor har nog många av oss gjort saft på, och kanske är just saft det de flesta associerar fläder med. Nu börjar studier trilla in på fläder och dess effekter på influensavirus och förkylningar.

Fläder har faktiskt varit en värdefull medicinalväxt ända sedan antiken men det är först nu man börjar förstå hur effektivt det är och vilka ämnen i fläder som ger denna effekt. Fläderextrakt finns i populära kosttillskott för behandling av bland annat förkylning, hosta och övre luftvägsinfektioner.

 

Schisandra:

Schisandra är små röda bär som har sitt ursprung i östra Asien. Schisandra är, precis som rosenrot, en adaptogen. Schisandra förekommer ofta i tillskott tillsammans med rysk rot och rosenrot då de förstärker varandras effekt och kompletterar varandra. Medan rosenrot verkar mer stärkande för den mentala orken så verkar schisandra mer fysiskt stärkande.

Schisandra studeras för dess påverkan på fysisk prestation och återhämtning genom dess skyddande effekter på hjärta, kärlsystem och lungor. 

 

Panax Ginseng:

Ginseng är en ört i flera arter där Panax ginseng tros vara den mest verksamma. Det vetenskapliga namnet ”Panax” kommer ur grekiskans panacea, vilket betyder ”mirakelkur” eller ”helar allt”. Under tusentals år har ginseng använts inom den österländska folkmedicinen som läkeväxt medan den i väst har blivit populär först under de senaste femtio åren.

De aktiva substanserna finns i örtens rötter och kallas ginsenosider som är en typ av saponiner. Utöver dessa saponiner har man identifierat omkring 170 andra bioaktiva ämnen i ginseng! Mycket forskning har gjorts på Panax ginseng och numera finns det i godkända naturläkemedel och bidrar till normal vitalitet och vakenhet/pigghet, normal mental och fysisk prestationsförmåga samt immunförsvarets normala funktion.

 

Rysk rot:

Rysk rot är också en adaptogen som jag skrev ovan förekommer den ofta tillsammans med schisandra och rosenrot. Rysk rot, till skillnad från rosenrot och schisandra, passerar inte över blod-hjärnbarriären så den påverkar främst de kroppsliga funktionerna vid stress. Den har också visat sig ha effekt på bakterier och virus och tas ofta i förebyggande syfte för att stärka immunförsvaret.

Rysk rot har använts länge i framför allt Ryssland och studeras i många syften, bland annat för dess potentiellt stärkande effekter på hjärta, fysisk prestation, trötthet, minnet, ögats uppfattningsförmåga, immunförsvaret samt dess virus- och bakteriedödande egenskaper.

 

Röd Maca:

Maca är en rot som växer i de peruanska Anderna ca 4000 m över havet och har länge varit en viktig del av den lokala kosten i både Peru och Bolivia.

Den växer under minst sagt extrema väderförhållanden med starka vindar, gassande sol och växlande temperaturer och anses vara en riktig ”superföda” som passar perfekt för de som lever en stressad livsstil.

Maca är precis som schisandra, rysk rot och rosenroten en adaptogen. Personer som äter Maca upplever ofta att de får ökad energi och uthållighet. Utöver dess adaptogena effekter har Maca också ett brett näringsinnehåll av vitaminer, mineraler, fibrer, fettsyror och aminosyror.

 

Pepparrot:

Pepparrot har odlats i klostergårdar sedan 1300-talet och har använts flitigt inom både matlagning och naturmedicin. Inom naturmedicin har den använts som febernedsättande, slemlösande, hostdämpande, svampdödande och blodtrycksreglerande.

Den har också antiinflammatoriska och immunstärkande egenskaper och är mycket rik på C-vitamin. Förr i tiden kallades pepparroten för ”naturens penicillin” för dess goda inverkan vid infektioner.

Graaf´s All in one boost

60 kapslar

299 kr

Liknande artiklar

  • Produktartiklar

    Premium Kelp/Jod Kelp är en brun alg som är naturligt rik på jod. Jod är ett mineral som finns i

  • Produktartiklar

    Premium Järn Järn är ett mineral (spårämne) med många funktioner i kroppen. En vuxen människa inn

  • Produktartiklar

    Premium Kalium Mineralen kalium är ett av de vanligare mineralerna i kroppen. Det är en viktig ko

  • Produktartiklar

    Termo+ Artikel skriven av Miriam Höglund. Nutritionist och gruppträningsinstruktör.   Många av

  • Produktartiklar

    Andasin Artikel skriven av Miriam Höglund. Nutritionist och gruppträningsinstruktör. Andasin är

  • Produktartiklar

    OP10MAX Artikel skriven av Miriam Höglund. Nutritionist och gruppträningsinstruktör.   Op10max

  • Produktartiklar

    All in one boost Artikel skriven av Miriam Höglund. Nutritionist och gruppträningsinstruktör.  

  • Produktartiklar

    Fitness Kapslar Artikel skriven av Miriam Höglund. Nutritionist och gruppträningsinstruktör.  

  • Produktartiklar

    Detox Artikel skriven av Miriam Höglund. Nutritionist och gruppträningsinstruktör.   Att köra d

  • Produktartiklar

    Premium EAA Artikel skriven av Miriam Höglund. Nutritionist och gruppträningsinstruktör.   EAA