Beijers kanelbullar med protein

Beijers kanelbullar med protein

 

Recept för ca 10 st bullar:

 

Ingredienser:

 

3 dl havregryn

1 dl mandelmjöl (eller ett liknande mjöl i din smak)

300 g vaniljkvarg utan tillsatt socker

1- 1 1/2 skopa ärt- och havreprotein vanilj (whey vanilj funkar minst lika bra)

1/2 dl Sukrin

1 tsk bakpulver

Kardemumma

 

Ingredienser för fyllning:

 

10-12 st dadlar

1-2 tsk kokosolja

Kanel

Sukrin

 

Gör såhär:

1. Lägg havregryn, valfritt mjöl och kardemumma i en skål och mixa allt till havregrynen blir till mjöl.

2. Tillsätt därefter kvarg, bakpulver, sukrin och proteinpulver och och blandar allt samman till en fin och smidig deg.

3. När du är nöjd med degen kavlar du ut degen på ett bakplåtspapper.

4. Mixa dadlarna och kokosoljan till en smet/gegga.

5. Bred ut dadelsmeten på den utkavlade degen och häll sedan på kanel och sukrin i den mängd du föredrar.

6. Rulla sedan samman degen och skär upp bitar på ca 1,5 cm i bredd. Därefter lägger du upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper på. In i ugnen på 200 grader i ca 8-12 minuter. Håll utkik så de inte bränns i botten.