Proteinrika Saffransbullar

Proteinrika saffransbullar

 

Ingredienser:

 

2-3 dl havremjöl

1 dl mandelmjöl (Kan uteslutas, men då kan mer havremjöl behövas)

0,5 dl Sukrin/sötströ

1-2 skopor Better You Vassleprotein vanilj eller smoothieprotein

1 tsk akpulver

Kardemumma

1 g saffran

250 g naturell kvarg

1 ägg eller 1,5-2 msk kokosolja

 

Ingredienser till fyllning:

 

ca 12 st dadlar

Sukrin

Kanel

 

Gör såhär:

 

Börja med att blanda alla torra ingredienser i en skål. Därefter tillsätter du i kvargen och ägget och blandar allt samman till en fin och smidig deg.

 

Kavla sedan ut degen på ett bakplåtspapper. När degen är färdigkavlad, mixar du dadlarna för att sedan bre ut dem på degen. Du kan även blanda lite kokosolja i dadelsmeten om dadlarna är torra och att du vill ha det mer kletigt. Efter att du brett ut dadelsmeten över hela degen, strör du över kanel och sukrin efter hur mycket du vill ha det.

 

Rulla sedan degen och skär upp bitar på ca 1,5 cm i bredd. Därefter lägger du upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper på. In i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Kan behövas vara inne längre så håll utkik hela tiden så de inte bränns i botten.

 

Recept av Charlotte Beijer.