Saffran- & proteinfudge

Saffran- & proteinfudge

 

Ingredienser:

 

2,5 dl cashewnötter, naturella

½ skopa Better You ärt- & havreprotein med smak av vanilj

5 färska urkärnade dadlar

0,5 g saffran

1 dl kallpressad kokosolja

1 st ekologisk citron

Lite flingsalt

Några rutor hackad mörk choklad 

 

Gör såhär:

 

- Mixa cashewnötterna i en matberedare eller mixer. Lämna lite små bitar för extra crunch.

- Pressa i en skvätt citronsaft och riv ner lite av skalet.

- Lägg i resten av ingredienserna och mixa samman till en smet. Går även bra att använda en gaffel att mosa runt med, för dig som vill ha lite bitar i.

- Lägg på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen.

- Låt stå i frysen minst 1 tim. Ta fram och skär upp i bitar – förvara i kyl eller frys.

 

TIPS! Det är lättare att mixa nötterna om de legat i blöt i några timmar. Viktigt att sila bort allt vatten efteråt.