Veganska kikärtskakor

Veganska kikärtskakor

 

Ingredienser:

 

3 dl kikärtor

1 dl riven kokos

4-6 st dadlar

1 tsk jordnötssmör

1 skopa ärt- & havreprotein från Better You

1/2-1 dl havregryn

1-2 tsk kokosolja

Lite vaniljpulver

Lite kanel

Hallon eller blåbär

 

Gör såhär:

 

Börja med att mixa kikärtorna, havregryn, cashewnötter och dadlarna. Tillsätt resterande ingredienser och mixa allt till en fin och jämn deg. Jag brukar känna på degen hur den är och känns. Ibland behöver man tillsätta mer havregryn och ibland mer vätska som då kokosolja. Bara att testa sig fram.

När degen känns klar, forma då den till små bollar och platta ut dem på bakplåtspapper på en plåt. Gör en liten grop i mitten på kakorna där bären ska få plats innan gräddning. Förra gången när jag gjorde dessa kakor hade jag chiasylt i mitten, och om du också vill ha det gör du såhär.

Till chiasylten använde jag ett halvt paket frysta hallon som jag värmde. Därefter tillsatte jag ca 2-3 msk chiafrön och blandade om. Lät den stå i ca 40 min innan jag lade ner sylten på kakorna. 
Kakorna fick gräddas i 15-20 minuter på 175 grader.

 

Recept av Charlotte Beijer

http://www.devote.se/charlottebeijer/