• Fri frakt inom Sverige
 • Kontakt
 • Hem
 • Artiklar
 • Träningstips
 • Hugo Rosas - Varför crossfit?

Hugo Rosas - Varför Crossfit?

 

Jag rekommenderar alla, oavsett ålder, fysisk form och bakgrund att testa Crossfit. Sedan kanske man inte fastnar, men då har man i alla fall provat. För mig tog det ett pass innan jag var fast. 

 

Varför Crossfit? 

 

Att inte vara bäst på något men att vara BRA på allt, det är Crossfit. Att kunna springa en mil i bra tempo och samtidigt vara tillräckligt stark och explosiv för att lyfta tungt med bra form, kunna hantera all typ av gymnastik och ha en mjölksyratröskel som inte existerar.  

För mig är en vältränad människa en person som hanterar alla fysiska moment riktigt bra. Skulle jag möta en långdistanslöpare i löpning skulle jag få rätt mycket stryk, hen skulle mer eller mindre promenera förbi mig. Skulle jag dock möta långdistanslöparen i en rad olika grenar skulle jag troligtvis vinna över hen i allt förutom just löpning. Skulle jag möta en styrkelyftare så skulle jag också få stryk av hen i dennes grenar, hen skulle värma upp med mina maxvikter men sedan skulle jag vinna över hen i alla andra grenar som finns.

Man behöver såklart inte hålla med mig, men för mig är det självklart att vilja vara allround och kunna göra allt. Mitt mål är att bli så bra som möjligt i allt. Jag vill springa milen på 35 minuter samtidigt som jag kan frivända 160 kg och göra 80 pull-ups. 

 

Vem är Crossfit för då?

 

För alla som gillar att pressa sig själva och träna. Gemenskapen och en funktionell kropp kommer på köpet.

 

Måste man vara tränad för att börja med Crossfit?

 

En myt jag hör ganska ofta. Vanligaste bortförklaringen är ”Jag ska bara träna några veckor, sedan kommer jag och provar”. Man behöver inte vara i ”form” för att börja med Crossfit. Det finns alltid olika nivåer. Är du nybörjare så kommer träningen var anpassad därefter, inom crossfit kallar vi det för ”skalning”. Man kör samma workouts, men kanske med lägre vikter och med olika hjälpmedel.

 

Är Crossfit farligt?

 

Kanske den vanligaste frågan som dyker upp. Så länge man tränar på rätt sätt är Crossfit inte farligt. Det är precis som med allt annat, allt ska ske i rätt ordning. Börjar man med kampsport så kommer man ju inte till sin första träning och skall sparras, då kommer det inte sluta så bra. Börjar man med löpning så kanske man inte springer 1 mil det första man gör. Det är precis samma med Crossfit, man börjar inte med Crossfit och börjar sedan köra marklyft på 150 kg. Allt grundar sig i god teknik och så länge man håller sig till det så ser jag bara fördelar med Crossfit.

Sedan är vi ett gäng som är elitsatsande atleter och då blir skaderisken självklart högre men så är det med alla sporter. Elitidrott är aldrig vägen till ett långt och hälsosamt liv skulle jag vilja påstå.

Liknande artiklar

 • Träningstips

  Kost & träning med en blivande dietist   Berätta om dig själv. Jag är en 22-årig tjej som b

 • Träningstips

  Maximera din träning   Principer är som grundpelare som man alltid kan återvända till när man be

 • Träningstips

  Livet som äventyrare   Att klättra upp för höga berg, hoppa ut genom flygplan och ligga ute på ex

 • Träningstips

  Träningstips för familjen med Patrik Kristoffersson   När det kommer till träning så kan man väl

 • Träningstips

  Better You's Kristoffer Gafor   Berätta om dig själv, vem är Kristoffer?    Jag är en semi-ung

 • Träningstips

  Hugo Rosas - Varför Crossfit?   Jag rekommenderar alla, oavsett ålder, fysisk form och bakgrund

 • Träningstips

  Mikael Spreitz träningstips   Berätta om dig själv!   Jag heter Micke Spreitz och är 53 år gam

 • Träningstips

  Löparen Julias bästa tips   Berätta lite om dig själv!   Jag heter Julia. Jag är 30 år gammal,

 • Träningstips

  Fotbollen förändrade Crespo Kamaras liv   Crespo Kamara är 24 år och är professionell fotbollssp

 • Träningstips

  Martin Melin - Det är kul med träning   Det ska vara kul att träna. Det ska kännas glädje i hela