• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Rödcederolja EKO Eterisk
Rödcederolja EKO Eterisk

Rödcederolja EKO Eterisk

10 ml

Ekologisk Rödcederolja från cederträdet Juniperus virginiana. Framställd genom destillering av trä. Används oftast mot skadedjur i till exempel sommarhuset eller husvagnen.


  • 100% ren, eterisk, ekologisk olja från rödcederns trä
  • Mot skadedjur eller som doftsättare i tvålar och hudkräm
  • Ursprung USA
129 kr

I lager

  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser
  • Postnord, Bring, Budbee & DHL
Rödcederolja EKO Eterisk

Beskrivning

 

RÖDCEDEROLJA

Rödcederolja (Juniperus virginiana) från USA är en eterisk olja av högsta kvalitet och den är mycket koncentrerad, vilket gör att bara några få droppar behövs vid användning och oljan räcker därför länge. Den har en torr, lite söt och frän doft av träolja som har många olika användningsområden: som doftsättare i tvålar, aromaterapi, hudkrämer och i hemmet/husvagnen mot skadedjur, då de avskyr doften.

Rödcedern hämtas från cypressväxten Juniperus virginiana, eller Blyerts som den även kallas. Blyertsen ingår i en släktet, och familjen cypressväxter. Det är en art som globalt anses livskraftig och arten förekommer även i Sverige, men reproducerar sig inte här. Dess egentliga utbredningsområde och där vi hämtar det ifrån är i östra Nordamerika. Marken där arten växer består av sandsten och kalksten samt intill vattendrag av sand eller lera. Trädet bildar vanligen grupper eller skogar ofta tillsammans med arter av tall- eller eksläktet. I bergstrakter når blyertsen 1000 meter över havet och är ett mycket ståtligt träd. Av dess trä tillverkas bland annat produkter som används för att hålla skadedjur borta från kläder och andra material i tyg, eller som i detta fall eterisk olja. I dessa sammanhang går blyertsen under namnet rödceder, ett namn som felaktigt dröjt sig kvar sedan urminnestider.

Rödceder blandar sig bra med eukalyptus, tee tree, kanel och vanilj som doftkombination. Skadedjur flyr denna fräna doft och därför är det en vanligt att använda i till exempel husvagnen eller på landstället över vintern. OBS: Giftig. Ska ej användas nära barn eller djur.

För fler tips på fantastiska oljeblandningar läs vår receptkatalog:


Se receptkatalog här

Ingredienser

Fortsätt shoppa