• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Våra produkter / Miljöarbete

https://www.betteryou.se/pub_docs/files/Omoss/produkter3_2000x2000.jpg

Våra produkter / Miljöarbete

Våra produkter

Hela 90% av våra kosttillskott är producerade i Sverige, våra råvaror är inhämtade från världens alla hörn för att hitta den bästa kvalitén. Ingredienserna är oftast kombinerade med andra näringsämnen som verkar i synergi för att öka biotillgängligheten, det vill säga effekten och upptagningsförmågan i kroppen. Vi tror att om kroppen får ”känna igen” till exempel spenat tillsammans med extra järn så kommer kroppen ”öppna sin famn och välkomna” vårt kosttillskott bättre.

Våra kosttillskott innehåller bara naturliga ingredienser, är sockerfria samt laktosfria (de flesta).

Vi försöker alltid leta efter ekologiska råvaror, om möjligt göra produkterna veganska och givetvis helt utan syntetiska ämnen. Du ska få kvalité när du handlar av oss. Vi har idag över 350 produkter i svårt sortiment och lanserar cirka 16 nya produkter om året. Nya produkter tas fram utifrån efterfrågan, forskning och trender. Vi tummar dock aldrig på kvalité och att produkterna är skapade utifrån ett hälsokostperspektiv och för ett hållbart liv.

Premium ligger nära det latinska ordet ”primarius” som betyder förstklassig. Att vi har produkter som är benämda som Premium innebär att produkterna är förstklassiga. Ingredienserna är givetvis naturliga och har hög biotillgänglighet. I dessa premiumprodukter har vi också valt att tillsätta helnäringsextrakt som förstärker eller förbättrar effekten och upptaget av produkten ytterligare.

Vi har också kallpressade- och eteriska oljor i vårt sortiment. Alla oljor är tillverkade från ekologiskt odlade råvaror. De tillverkas i Serbien hos en leverantör som vi haft samarbete med i alla år. Vår leverantör driver sin fabrik och tillverkning med hög disciplin och med hjärta och omtanke. De arbetar bara med godkända, ekologiska råvaror och de säkerställer och kvalitetssäkrar alltid våra oljor. Vi är stolta och unika på marknaden med att ha ett så stort sortiment av ekologiska, rena och koncentrerade oljor. Vi har därför också blivit är ett självklart alternativ för många.

Vårt miljöarbete

Redan från starten 2014 valde vi att ha närproducerad tillverkning av våra kosttillskott här i Sverige, detta ur både ett miljö- och socioekonomiskt perspektiv. Vi är inte först med vårt miljöarbete, men väldigt tidiga för att vara inom hälsokostbranschen. Vi arbetar med att se över våra transporter, våra förpackningar och emballage. Vi vill självklart att vårt miljöarbete ska gå hand i hand tillsammans med att vara lika självklart att vi bara använder ekologiska och naturliga råvaror i möjligaste mån i alla våra kosttillskott och oljor.

Just nu byter vi ut alla plastburkar till biobaserade polyetenburkar, producerade av sockerrör, som är ett betydligare bättre alternativ än plast som är tillverkat av fossilt bränsle. Vid fabriken i Brasilien där råmaterialet till Bio-burkarna tillverkas krossas sockerrören för att producera socker och etanol. I samma process bildas även ånga som försörjer fabriken med värme och el, vilket gör den till stor del självförsörjande. Dessutom säljs överskott av el till Brasiliens övriga elnät, inget avfall och inget får gå till spillo är tanken.

Tillverkaren av biopolyetenmaterialet har också ett avtal, en code of conduct, som fabriker och leverantörer till dem måste skriva på för att fortsätta samarbetet. Deras code of conduct handlar bland annat om att deras samarbetspartner behöver uppfylla bra villkor inom odling, skörd, användning av kemikalier, vatten och arbetsförhållanden. De har till exempel förbud mot att skövla regnskogar för odling av sockerrör i bland annat Brasilien, vilket inte är en självklarhet i andra länder.

Råmaterialet skickas till Sverige med båt och tåg så långt det är möjligt. I Sverige tillverkas burkarna på en fabrik i Trollhättan. Att burkarna görs i Sverige minskar utsläppen av koldioxid enormt, då råmaterialet tar mindre plats än färdiga burkar. På så sätt behövs färre transporter göras. På fabriken i Trollhättan används också bara grön el. Better You´s miljöarbete är ett ständigt pågående arbete och en självklarhet då det går hand i hand med produkternas kvalité.