ALL IN ONE BOOST
All in One Boost är ett tillskott som bidrar till kroppens immunförsvar och välmående. Den innehåller en hel arsenal av nyttiga örter och ämnen från naturen som kan hjälpa vår kropp.
Innehållet är väl genomtänkt och sammansatt för att ge ett brett innehåll av näringsämnen och för att de dessutom ska ge varandra en synergistisk effekt. All in One Boost passar både män och kvinnor. Rekommenderat intag är 2 kapslar per dag i samband med måltid.
D-vitamin bidrar bland annat till immunsystemets normala funktion, att bibehålla normala tänder, normal muskelfunktion, att bibehålla normal benstomme, att bibehålla normala kalciumnivåer i blodet samt att det har en aktiv roll i celldelningsprocessen.
Grönt kaffe; gröna kaffebönor är orostade kaffebönor med hela sitt näringsinnehåll kvar. Det man framför allt vill åt är den så kallade klorogensyran. När man rostar kaffe försvinner större delen av klorogensyran medan i de gröna bönorna finns klorogensyran kvar. I de gröna kaffebönorna är koffeinhalten låg så man kan äta tillskott av grönt kaffe utan samma stimulering av det centrala nervsystemet som man får av svart kaffe. Grönt kaffeextrakt har använts i kosttillskott för viktminskning under en längre tid nu och många som testat det rapporterar fina resultat.
Chili är för de flesta en välkänd fettförbrännare. Det beror på att chili innehåller ämnet capsaicin och som tillskrivs dessa effekter. Capsaicin är ett välstuderat ämne inom flera forskningsområden. Det har visat sig både öka ämnesomsättningen och fettförbränningen samt vara aptitdämpande.
Spirulina den blågröna mikroalgen spirulina är en av de fantastiska ingredinserna också. Spirulina är näringstätt som få andra livsmedel på jorden idag. Den är så näringstät att astronauterna väljer att ta med sig algen ut i rymden. Algen innehåller essentiella aminosyror, fettsyror, vitaminer, mineraler samt klorofyll.
Kanel; det patenterade kanelextraktet Cinnulin PF® ingår. Kanel har en lång historia av användningsområden både inom hälsa, smaksättning och som konserveringsmedel.
Rosenrot är en rot som växer vilt i de norra delarna av Europa, Asien och Nordamerika. Den har fått sitt namn för att den har en rosliknande doft. Rosenrots främsta användningsområden är för ökad koncentration, skärpa, mentalt välbefinnande, lust men också för att minska nedstämdhet, trötthet och oro. Rosenrot är en så kallad adaptogen, som anses öka välbefinnande och ork genom sin förmåga att stärka och balansera kroppen både fysiskt och mentalt. En adaptogen är en grupp naturliga ämnen som hjälper kroppen att hantera inre och yttre stress.
Ingefära är en känd krydda i matlagning men den förknippas också för många av oss som ingrediens i gamla huskurer mot tex illamående.
Havtorn är ett litet orangegult bär som växer vilt i Himalayas sluttningar, i Asien, Europa och även i Sverige. Detta bär sticker ut från andra bär på flera sätt men framför allt för att de innehåller omega-fetter. Havtorn innehåller omega-3, omega-6, omega-7 och omega-9 vilket är mycket ovanligt i bär. Omega-7 är viktigt för cellmembranens och slemhinnornas funktion och säljs därför i populära tillskott för torra slemhinnor där oljan pressats ur havtornsfrön. Havtorn är dessutom en riktig näringsbomb med sitt fina innehåll av vitamin A, C, E, K och B-vitaminer.
Spenat är fullkomligen fullpackat med vitaminer och mineraler. Det innehåller dessutom thylakoider som forskare vid Lunds universitet har kommit fram till ökar mättnadskänslan och minskar sötsuget. Thylakoiderna fördröjer nedbrytningen av maten och stimulerar frisättning av mättnadshormoner vilket minskar risken för överätning.
Fläder; fläderbusken med sina vackra blommor har nog många av oss gjort saft på, och kanske är just saft det de flesta associerar fläder med. Fläderextrakt finns i populära kosttillskott för behandling av bland hosta och irritation i övre luftvägarna.
Schisandra är små röda bär som har sitt ursprung i östra Asien. Schisandra är, precis som rosenrot, en adaptogen. Schisandra förekommer ofta i tillskott tillsammans med rysk rot och rosenrot då de förstärker varandras effekt och kompletterar varandra. Medan rosenrot verkar mer stärkande för den mentala orken så verkar schisandra mer fysiskt stärkande. Schisandra studeras för dess påverkan på fysisk prestation och återhämtning.
Panax Ginseng; ginseng är en ört i flera arter där Panax ginseng tros vara den mest verksamma. Det vetenskapliga namnet Panax kommer ur grekiskans panacea, vilket betyder mirakelkur eller helar allt. Under tusentals år har ginseng använts inom den österländska kulturen medan den i väst har blivit populär först under de senaste femtio åren. De aktiva substanserna finns i örtens rötter och kallas ginsenosider som är en typ av saponiner. Utöver dessa saponiner har man identifierat omkring 170 andra bioaktiva ämnen i ginseng! Ginseng sägs kunna bidrar till att man känenr sig piggare, normal mental- och fysisk prestationsförmåga.
Rysk rot är också en adaptogen och förekommer ofta tillsammans med schisandra och rosenrot. Rysk rot, till skillnad från rosenrot och schisandra, passerar inte över blod-hjärnbarriären så den påverkar främst de kroppsliga funktionerna.
Röd Maca är en rot som växer i de peruanska Anderna ca 4000 m över havet och har länge varit en viktig del av den lokala kosten i både Peru och Bolivia. Den växer under minst sagt extrema väderförhållanden med starka vindar, gassande sol och växlande temperaturer och anses vara en riktig superföda som passar perfekt för de som lever en stressad livsstil. Maca är precis som schisandra, rysk rot och rosenroten en adaptogen. Personer som äter Maca upplever ofta att de får ökad energi och uthållighet. Utöver dess adaptogena effekter har Maca också ett brett näringsinnehåll av vitaminer, mineraler, fibrer, fettsyror och aminosyror.
MCT-fett är ett nyttigt fett som förbränns i kroppen och går ut i kroppen snabbt, vilket bidrar till att kroppen lättare tar upp d-vitamin.