• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Neroliolja EKO Eterisk
Neroliolja EKO Eterisk

Neroliolja EKO Eterisk

10 ml

Doften av neroli är blommig, söt och frisk och inom aromaterapi är neroli populär på grund av sina lugnande egenskaper. Nerolioljan är även populär inom hudvård och passar de flesta hudtyper. Den har egenskaper för att bibehålla fukten och elasticiteten i huden.


  • För aromaterapi & hudvård
  • Minskar stress
  • Blommig, söt & frisk doft
  • 100% ekologisk & eterisk olja
  • GRAS godkänd

249 kr

I lager

  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser
  • Postnord, Bring, Budbee & DHL
Neroliolja EKO Eterisk

Beskrivning

Neroliolja

Neroliolja (Citrus Aurantium var. amara) kommer från Frankrike och är framställd genom ångdestillering av växtens blommor. Doften av neroli är blommig, söt och frisk och har en förmåga att skapa en harmonisk atmosfär.

Inom aromaterapi är neroli populär på grund av sina lugnande och balanserande egenskaper, där nerolioljan kan hjälpa till att minska stress och oro samt främja en avslappnad sinnesstämning, samt ha en balanserande effekt på nervsystemet. Den kan också bidra till att motverka nedstämdhet, stärka både humör och självkänsla, samt hjälpa ett ängsligt hjärta att finna lugn. Neroli stimulerar också matsmältningen och kan vara hjälpsam vid menstruationsproblem.

Neroli är en GRAS -godkänd eterisk olja och kan användas som en naturlig smaksättare i mat och dryck. Dosera sparsamt eftersom den eteriska oljan är mycket koncentrerad och annars kan bli för stark. Vanligtvis räcker det med en till tre droppar/liter vätska för att uppnå önskad smak.

Neroliolja har också fantastiska egenskaper när det gäller hudvård. Den passar till alla hudtyper, inklusive känslig och irriterad hud. Oljan har en balanserande effekt på huden, samtidigt som den hjälper till att bibehålla fukt och förbättra hudens elasticitet och den är en populär ingrediens inom anti-age- produkter. På grund av nerolins blommiga och friska doft är den även en populär ingrediens i parfymer, där den ger en känsla av femininitet och sensualitet.

Neroli blandar sig väl med andra eteriska oljor som bergamott, grapefrukt, lavendel, geranium, patchouli eller myrra. Upptäck dess lugnade egenskaper och njut av den blommiga doften som främjar både sinne och hud.

Doftnot: Mellannot.

För användning på huden blanda alltid nerolioljan med en kallpressad olja och applicera på huden eller använd för aromaterapi. Det rekommenderas att börja med att smörja in ett litet område för att kontrollera hudtolerans till exempel insida underarm. Eteriska oljor bör hanteras med försiktighet och det är viktigt att följa instruktionerna på förpackningen.
Dosering maximalt 1-2% koncentration (12-18 droppar) i 30 ml vegetabilisk olja.

Ingredienser