• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Jättenattljusolja EKO Kallpressad
Jättenattljusolja EKO Kallpressad

Jättenattljusolja EKO Kallpressad

100 ml

Högkvalitativ jättenattljusolja med lätt blommig doft, används främst av kvinnor för dess goda effekt invärtes, samt inom hudvård


  • Ekologisk jättenattljusolja
  • Även för invärtes bruk
  • Naturligt rik på GLA och linolsyra
199 kr

I lager

  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser
  • Postnord, Bring, Budbee & DHL
Jättenattljusolja EKO Kallpressad

Beskrivning

JÄTTENATTLJUSOLJA - 100 ml

Jättenattljusolja (Oenothera biennis) från Europa har en naturlig lätt blommig doft och används mycket inom aromaterapi och vid hudvård. Jättenattljusoljan innehåller GLA (gammalinolensyra) som kan stärka och lugna huden. Oljan är även rik på omega 6 och passar bra för torr och skadad hud.

Ekologisk varsamt kallpressad och filtrerad jättenattljusolja av högsta kvalité. Förpackad i en mörk glasförpackning som släpper in minimalt med ljus, vilket säkerställer produktens hållbarhet och effekt. Den gula örtväxten nattljus är en växt som, precis som namnet avslöjar, är vackrast till kvällen. Dess ursprung härstammar från Nordamerika, men växten har spridit sig till stora delar av Europa och finns även i Sverige. Av nattljusets frön pressar man nattljusolja, eller jättenattljusolja (evening primerose oil) som det även kallas. Oljan innehåller främst den essentiella fettsyran Omega 6 – även i den ovanliga formen gamma-linolensyra (GLA). Förutom viktiga fettsyror innehåller oljan antioxidanta tokoferoler och fytosteroler.

Det är en ”torr” olja som inte känns speciellt kladdig på huden, vilket gör den utmärkt även för fet och oren hud. Jättenattljusolja är även bra som nagelolja när nagelbanden behöver lite extra omsorg. Jättenattljusolja kan användas som den är eller tillsammans med andra oljor till kropp och ansikte. Blanda då gärna med oljor som innehåller mer Omega 9, som till exempel mandel och macadamia, eller havtornolja eller med oljor som innehåller mycket Omega 3 som havtorn- och hallonfröolja. Du kan även inta oljan invärtes, se förpackning för exakt dosering.

Praktisk flaska med pipett.

För fler tips på fantastiska oljeblandningar läs vår receptkatalog:


Se receptkatalog här

Näringsvärden