• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

7 tips för ett friskare hår
Artiklar

7 tips för ett friskare hår

Ditt hår avslöjar din hälsa - 7 tips för friskare hår!

Håret, utseende och hälsa

Vårt utseende har varit viktigt för oss sedan urminnes tider. Att klä upp sig, ta hand om sitt yttre och trivas med sig själv är något som är tidslöst. De forntida egyptierna värnade om sin renlighet och vårdade sitt utseende. De tvättade sig i Nilen och använde hud- och hårvårdsprodukter som ofta var gjorda på djurfett och krita. Man tillverkade även produkter för att dofta gott. Vikingarna i Norden la också mycket tid på sin skönhet med både smink, frisyrer och männen vårdade och ansade sina skägg.
Håret har alltid varit viktigt och i många länder och tidsepoker även en statusmarkering. Idag kan man använda håret för analys till att se vår hälsostatus och vi vet nu att för att få ett starkt och friskt hår så måste man vårda både in och utsida.

Håranalys

En hårmineralanalys är en form av hälsoanalys som mäter kroppens näring och mineralstatus. Vi behöver ha våra vitaminer, mineraler, aminosyror och andra näringsämnen i både tillräcklig mängd och i balans. En hårmineralanalys gör en mätning av mineraler, spårämnen och metaller och kan berätta för dig hur din kropp mår och hur du eventuellt behöver äta och leva för att få en hälsosam balans.

Hårets kvalitet inifrån och ut

Vitaminer, mineraler och enzymer är delaktiga i många funktioner i vår kropp. Tillsammans med makronäringsämnen som protein, fett och kolhydrater så försörjer de våra celler som då kan repareras och skapa mer energi. Alla dessa essentiella ämnen transporteras med små, små blodkärl till olika slutstationer i kroppen. I hårets fall så ska denna transport av näringsämnen ske till hårroten. Där kan alla ämnen göra nytta så att det nya håret som växer får all den näring det behöver.

Vi kan inte jämföra vårt hår med andras då genetiska aspekter spelar en stor roll och vi har olika struktur från födseln. Dock kan vi påverka till viss del. Ett hår som inte är friskt (och oftas därmed är din allmän hälsa kanske inte så god) visar sig genom att man kan tappa mycket hår, hårstråna går lätt av, håret blir “frissigt” och sprött, det blir matt och torrt.

7 tips för ett bättre hår

Ett hälsosamt leverne är ett måste för att behålla sin kvalitet på håret över tid, här är ytterligare några tips för att håret ska må bra och se friskt och fräscht ut.

1. Att massera sin hårbotten när man duschar ger ökad cirkulation i hårbotten, vilket stimulerar hårväxten.

2. Ingen rökning!

3. Äta en näringsrik och varierad kost och få i sig tillräckligt med vätska, är mycket viktiga aspekter för håret.

4. Eventuellt tillsätta vissa enskilda vitaminer som; biotin och mineralerna zink och selen eller Hair som innehåller både vitaminer och mineraler, som bidrar till ett normalt hår.

5. Skydda håret mot slitage. All form av håruppsättningar, styling med hårprodukter, och användandet av värmeverktyg sliter på håret. Använd värmeskydssprodukter.

6. Även solen och saltvatten sliter på håret, skydda håret med en keps eller solhatt.

7. Ta hand om hårbotten med näringsrika produkter. Till exempel kan du göra inpackningar med kallpressade oljor som avokadoolja, jättenattljusolja och jojobaolja som är fantastiska och fyllda med viktiga fettsyror och andra näringsämnen som vårdar ditt hår. Kan med fördel göras över natten med en handuk runt håret.

Ta hand om håret, utifrån och inifrån!

Jojobaolja EKO Kallpressad

Jojobaolja EKO Kallpressad

100 & 250 ml

259 kr
Jättenattljusolja EKO Kallpressad
Better You Hair - 120 kaps
Kampanj - för henne okt 23

Better You Hair - 120 kaps

Hårprodukt för män & kvinnor

295 kr
369 kr
Avokadoolja EKO Kallpressad

Avokadoolja EKO Kallpressad

100 ml

99 kr
189 kr

Liknande artiklar

Better You använder Cookies för att förbättra användarupplevelsen för dig som handlar hos oss. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vår integriets- och cookies policy.

Visa detaljer