Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden! Bli medlem nu
Artiklar
Solguide
Solguide – ta hand om din hud!
När du utsätter huden för sol så ökar även risker och för tidigt åldrande av huden. Av för mycket sol riskerar din hud att få rynkor, pigmentfläckar och brännskador. Huden tappar även sin spänst och elasticitet. Genom att vara försiktig och att inte vistas direkt i solen när den är som starkast (mellan kl: 11–15) så kommer du långt. Använd solkräm med solskyddsfaktor, tunna kläder och vistas helst i skuggan. Kan man göra något mer? Som att förbereda och ta hand om huden? Ja, det finns några saker till du kan göra. Nedan förklarar vi mer.
Under vintern och våren behöver vi ta hand om huden med extra mycket fukt och näring, och när solens strålar äntligen nuddar vår hud behöver vi även skydda den mot solen. Vi kan både bygga upp huden inifrån och använda yttre solskydd i form av skugga, kläder, krämer och oljor.
Du kan förbereda huden redan innan sommaren och semestern börjar. Genom att starta i god tid kan du stärka huden, minska risken för brännskador och lättare få en gyllenbrun hudton under sommaren som sedan håller längre.
Inför de soliga dagarna kan du boosta huden med betakaroten. Betakaroten lagras i hudens fettlager och förstärker hudens bruna färg. För bästa effekt bör man börja med tillskott av Betakaroten minst 6-8 veckor innan sol och semester.
Här listar vi produkter som kan vara bra för din hud före och under sommaren/semestern:
Beta Boost 25 mg - är ett sammansatt vitamin- & mineralkomplex med 25 mg betakaroten. Innehåller bland annat; A,B,C och E-vitamin, koppar, zink. Kan ätas året runt eller helst 6-8 veckor innan solexponering för att få en lätt brun hudton.
Koppar bidrar till hudens normala pigmentering.
Biotin, vitamin A, niacin och zink bidrar till att bibehålla normal hud.
Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion.
Betakaroten 50 mg – En ren betakarotenprodukt, perfekt för att ladda upp kroppen med inför solsäsong. Bra att börja med tidigt på våren ca 6-8 veckor innan sommar och solexponering.
Betakaroten 100 mg – En extra stark dos av betakaroten som kan användas för dig som är van att använda betakaroten, eller som ska på semester utomlands.
Premium Sol – Används strax före och efter solning för att stärka och få längre livslängd på din redan befintliga solbränna. Hjälper även till att hålla huden mer spänstig, vilket bidrar till en minskad risk för rynkor. Helt enkelt solsäsongens Rolls Royce; 50 mg betakaroten med det patenterade granatäppleextraktet Pomella®, C- och E-vitamin samt lykopen, som tillsammans hjälper din hud att få och bibehålla solbrännan.
Vitamin E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion.
Oljor – Vi har flera oljor som har ett naturligt solskydd i sig. De ska dock inte användas vid direkt solning utan som exempelvis ett skyddande lager i vardagens kortare stunder utomhus. Exempel på några av våra oljor som har ett naturligt solskydd är: Macademiaolja, Mandelolja, Jojobaolja och Ricinolja.
Många oljor är även bra att smörja in kroppen med efter en dag i solen, då de både kan binda fukten och lugna huden. Passa även på att göra hårinpackningar en gång i veckan med olja och smörj in alltifrån hår, ögonfransar, bryn och skägg som en reperationskur efter solens strålar och kanske havssaltets inverkan. Exempel på bra oljor för detta är Avokadoolja, Nyponrosfröolja, Arganolja och Jättenattljusolja.
Som en extra touch till en fin hudton så rekommenderar vi Havtornsoljan som ger lyster och en gyllene nyans till din hud samtidigt som den innehåller både A-, D- och E-vitamin.
Vitamin A bidrar till att bibehålla normal hud.
Kollagen - Redan efter 25 års ålder minskar kollagenproduktionen i kroppen och kollagenet behövs för att behålla huden spänstig och elastiskt och fördröja rynkornas uppkomst. Kollagen är också bra för leder och brosk.
Med dessa tips vill vi önska dig en trevlig sommar och/eller semester! Sola med förnuft, ta hand om din hud och njut av sommaren!
Liknande artiklar
Bland de vanligaste dödsorsakerna idag finner vi stroke och hjärtinfarkt. Risken att drabbas av dessa minskar när vi äter en kost med mer vegetabiliskt fett, såsom olivolja, rapsolja, nötter och frön, samt essentiella fettsyror från exempelvis fet fisk och alger. Så finns det bra och dåliga fetter?
Många pratar om adaptogener, hur bra de är för kroppen och att de äter kosttillskott med adaptogener - men vad är det och vad har de för funktion?
Kvinnor går igenom olika hormonella perioder i livet och det finns saker att tänka på för att få balans och må bra. Vad kan då kvinnor, tjejer och damer göra när det gäller kost och träning och anpassa den efter faserna i livet?
Vad innebär klimakteriet, vilka symptom får man och vad kan man göra själv för att lindra symptomen? Läs mer>
Probiotika kan vara värt att testa för att lindra besvär som diarré, förstoppning, uppblåsthet och gaser, samt för att förebygga infektioner genom att stärka immunförsvaret i tarmen.
Här berättar vi om varför D-vitaminet är så viktig och vilka bristsymptom man kan drabbas av med för låga nivåer.
Varför pratar alla om vätskebalans och elektrolyter?
Den ultimata guiden för dig som strävar efter ett friskt hår!
Som äldre har man ett förändrat näringsbehov. Detta beror delvis på att kroppen förändras när vi åldras. Få alla kostråd här >
En detoxkur kan vara startskottet för en hälsosammare livsstil. Det innebär att du under en period gör en förändring i din kost för att rensa ut slaggprodukter ur kroppen.
Känslig mage eller IBS, eller “irriterad tarm”. Oavsett vad vi väljer att kalla det så är det besvärligt att ha en känslig och bråkig mage. Det påverkar livet, humöret och livskvalitén. Det finns kostråd som kan hjälpa dig med känslig mage, här är de vanligaste.
Kosttips och vanliga näringsbrister som kan uppstå vid vegetarisk och vegankost.
Hur, när och vad ska jag äta?
Ditt hår avslöjar din hälsa - 7 tips för friskare hår!
Naturligt myggmedel – gör det själv!
Vad är stress? Vilka typer av stress finns det?
Hon har kämpat och kört sitt eget race, visat mental styrka och hanterat motgångar som få.
Hur kärleken bidrar till vår goda hälsa.
Varför är naturligt så bra?
Hur kan gamers hålla sig i form och ladda inför match?
Få enkla och praktiska tips från Magdalena.
Jörgen Kruth, en legendar inom kampsport, hur håller han sig i form?
Vad är det och vem är det som står bakom och vad går det ut på?
Hur hänger testosteron och manlig hälsa ihop?
Hur kan vi undvika stress?
Aktivitet, rörelse och motion.
Hur kosten påverkar din energi.
Tips på hur du ska kan sova bättre och få energi.
Proteiner är vår kropps byggstenar, det vi bygger muskler av.
Kan man träna, vad ska man äta om man blir förkyld?
Vad är nyckeln till att hålla igång träningen?
Hitta din viktbalans genom att lyssna till kroppen.