• Naturliga kosttillskott
 • Fri frakt inom Sverige
 • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Solguide
Artiklar

Solguide

Solguide – ta hand om din hud!

När du utsätter huden för sol så ökar även risker och för tidigt åldrande av huden. Av för mycket sol riskerar din hud att få rynkor, pigmentfläckar och brännskador. Huden tappar även sin spänst och elasticitet. Genom att vara försiktig och att inte vistas direkt i solen när den är som starkast (mellan kl: 11–15) så kommer du långt. Använd solkräm med solskyddsfaktor, tunna kläder och vistas helst i skuggan. Kan man göra något mer? Som att förbereda och ta hand om huden? Ja, det finns några saker till du kan göra. Nedan förklarar vi mer.

Under vintern och våren behöver vi ta hand om huden med extra mycket fukt och näring, och när solens strålar äntligen nuddar vår hud behöver vi även skydda den mot solen. Vi kan både bygga upp huden inifrån och använda yttre solskydd i form av skugga, kläder, krämer och oljor.

Du kan förbereda huden redan innan sommaren och semestern börjar. Genom att starta i god tid kan du stärka huden, minska risken för brännskador och lättare få en gyllenbrun hudton under sommaren som sedan håller längre.

Inför de soliga dagarna kan du boosta huden med betakaroten. Betakaroten lagras i hudens fettlager och förstärker hudens bruna färg. För bästa effekt bör man börja med tillskott av Betakaroten minst 6-8 veckor innan sol och semester.

Här listar vi produkter som kan vara bra för din hud före och under sommaren/semestern:

Beta Boost 25 mg - är ett sammansatt vitamin- & mineralkomplex med 25 mg betakaroten. Innehåller bland annat; A,B,C och E-vitamin, koppar, zink. Kan ätas året runt eller helst 6-8 veckor innan solexponering för att få en lätt brun hudton.

Koppar bidrar till hudens normala pigmentering.
Biotin, vitamin A, niacin och zink bidrar till att bibehålla normal hud.
Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion.

Betakaroten 50 mg – En ren betakarotenprodukt, perfekt för att ladda upp kroppen med inför solsäsong. Bra att börja med tidigt på våren ca 6-8 veckor innan sommar och solexponering.

Betakaroten 100 mg – En extra stark dos av betakaroten som kan användas för dig som är van att använda betakaroten, eller som ska på semester utomlands.

Premium Sol – Används strax före och efter solning för att stärka och få längre livslängd på din redan befintliga solbränna. Hjälper även till att hålla huden mer spänstig, vilket bidrar till en minskad risk för rynkor. Helt enkelt solsäsongens Rolls Royce; 50 mg betakaroten med det patenterade granatäppleextraktet Pomella®, C- och E-vitamin samt lykopen, som tillsammans hjälper din hud att få och bibehålla solbrännan.

Vitamin E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion.

Oljor – Vi har flera oljor som har ett naturligt solskydd i sig. De ska dock inte användas vid direkt solning utan som exempelvis ett skyddande lager i vardagens kortare stunder utomhus. Exempel på några av våra oljor som har ett naturligt solskydd är: Macademiaolja, Mandelolja, Jojobaolja och Ricinolja.

Många oljor är även bra att smörja in kroppen med efter en dag i solen, då de både kan binda fukten och lugna huden. Passa även på att göra hårinpackningar en gång i veckan med olja och smörj in alltifrån hår, ögonfransar, bryn och skägg som en reperationskur efter solens strålar och kanske havssaltets inverkan. Exempel på bra oljor för detta är Avokadoolja, Nyponrosfröolja, Arganolja och Jättenattljusolja.

Som en extra touch till en fin hudton så rekommenderar vi Havtornsoljan som ger lyster och en gyllene nyans till din hud samtidigt som den innehåller både A-, D- och E-vitamin.

Vitamin A bidrar till att bibehålla normal hud.

Kollagen - Redan efter 25 års ålder minskar kollagenproduktionen i kroppen och kollagenet behövs för att behålla huden spänstig och elastiskt och fördröja rynkornas uppkomst. Kollagen är också bra för leder och brosk.

Med dessa tips vill vi önska dig en trevlig sommar och/eller semester! Sola med förnuft, ta hand om din hud och njut av sommaren!

Betakaroten 50 mg

Betakaroten 50 mg

Nu med MCT-fett för bättre upptag!

229 kr
Premium Sol

Premium Sol

Naturligt stöd för huden

349 kr
Betakaroten 100 mg

Betakaroten 100 mg

Nu med MCT-fett för bättre upptag!

299 kr
Beta Boost - 60 kaps

Beta Boost - 60 kaps

Gör huden gyllenbrun

219 kr

Liknande artiklar

 • Boosta ditt immunförsvar med goda levnadsvanor!

  Boosta ditt immunförsvar med goda levnadsvanor!

 • Mens, PMS och PMDS problem

  Drabbas du eller någon du känner för humörsvängningar, mag- och/eller ryggvärk, ångest och kanske depression? Kan det vara PMS eller PMDS? Hur kan man lindra problemen?

 • Egentid och återhämtning

  Hur blir man bättre på att känna in kroppens behov av återhämtning? Visste du att från lustfyllda aktiviteter kan du hämta energi ifrån? Vi hjälper dig att reflektera!

 • Gör din egen parfym

  Gör din egen personliga parfym, med eteriska oljor. Här får du guiden till doftnoter, hur du blandar en egen parfym och vad du ska tänka på.

 • Basta - alla hälsofördelar

  Bastun är inte bara är det en plats för att koppla av i, utan det finns också en mängd hälsofördelar med att basta; minska stress, bättre hud, förbättrat immunförsvar.

 • Ge tillbaka - för hälsan & välmåendet

  Hur du kan bli den bästa versionen av dig själv? Hur kan ditt agerande påverka din omgivning? Att ge tillbaka eller uttrycket "passing it forward" har även påverkan på din hälsa - så hur gör man? Vi ger dig tips!

 • Ny energi och fokus - återhämtning

  Genom att ta dig tid för återhämtning och meditation minskar du stresspåslaget, vilket i sin tur ökar din energinivå och förbättrar koncentrationsförmågan.

 • Ny energi och fokus - motion

  Regelbunden motion ökar energinivåerna genom frisättning av endorfiner "lyckohormoner" samt förbättrar kroppens fysiska kondition. Motion och rörelse bidrar också till att vi kan hantera stress bättre och reglerar blodsockernivåerna.

 • Antioxidanter och fria radikaler

  Antioxidanter och fria radikaler är termer som ofta nämns när det kommer till hälsa och välbefinnande. Men vad är egentligen antioxidanter och fria radikaler, och varför är de viktiga att förstå?

 • 5 tips för en god sömn

  Sömnproblem lider många av i vårt stressade samhälle idag. Alltifrån att ha svårt att somna eller att man vaknar ofta och inte känner sig utvilad på morgonen. Dessa 5 enkla steg kan hjälpa dig till en god sömn.

 • Oljor för sömnen

  Påverka din sömnkvalitet med dofter! Att eteriska oljor har används i flera tusen år för olika åkommor är välkänt, men hur kan vi använda dem idag för att till exempel komma ner i varv och hur kan de hjälpa dig att sova gott?

 • Sötsug och sockerberoende

  Stressad, trött och sötsugen? Att stoppa i sig en godisbit är att lura kroppen och få den ur balans. Här får du tipsen för att slippa sötsuget!

 • Kom igång efter semestern

  Kickstarta dina nya hälsosamma rutiner efter semestern. Här är tips för att komma igång med träning, kost, skönhetsrutin, sömn och för en bra start på jobbet.

 • Kan man bromsa åldrandet?

  Redan efter 40 års ålder börjar kroppen ändras, rynkor, gråa hårstrån och det blir svårare att hålla vikten. Här är tipsen som får dig att må bra som äldre.

 • Bra fetter

  Bland de vanligaste dödsorsakerna idag finner vi stroke och hjärtinfarkt. Risken att drabbas av dessa minskar när vi äter en kost med mer vegetabiliskt fett, såsom olivolja, rapsolja, nötter och frön, samt essentiella fettsyror från exempelvis fet fisk och alger. Så finns det bra och dåliga fetter?

 • Vad är adaptogener?

  Många pratar om adaptogener, hur bra de är för kroppen och att de äter kosttillskott med adaptogener - men vad är det och vad har de för funktion?

 • Kvinnors hälsa i olika perioder i livet

  Kvinnor går igenom olika hormonella perioder i livet och det finns saker att tänka på för att få balans och må bra. Vad kan då kvinnor, tjejer och damer göra när det gäller kost och träning och anpassa den efter faserna i livet?

 • Klimakteriet

  Vad innebär klimakteriet, vilka symptom får man och vad kan man göra själv för att lindra symptomen? Läs mer>

 • Mag- och tarmhälsa

  Probiotika kan vara värt att testa för att lindra besvär som diarré, förstoppning, uppblåsthet och gaser, samt för att förebygga infektioner genom att stärka immunförsvaret i tarmen.

 • D-Vitamin

  Här berättar vi om varför D-vitaminet är så viktig och vilka bristsymptom man kan drabbas av med för låga nivåer.

 • Vätskebalans och elektrolyter

  Varför pratar alla om vätskebalans och elektrolyter?

 • Friskt och starkt hår

  Den ultimata guiden för dig som strävar efter ett friskt hår!

 • Kostråd för seniorer

  Som äldre har man ett förändrat näringsbehov. Detta beror delvis på att kroppen förändras när vi åldras. Få alla kostråd här >

 • Detox - hur gör man?

  En detoxkur kan vara startskottet för en hälsosammare livsstil. Det innebär att du under en period gör en förändring i din kost för att rensa ut slaggprodukter ur kroppen.

 • Kosttips för känslig mage

  Känslig mage eller IBS, eller “irriterad tarm”. Oavsett vad vi väljer att kalla det så är det besvärligt att ha en känslig och bråkig mage. Det påverkar livet, humöret och livskvalitén. Det finns kostråd som kan hjälpa dig med känslig mage, här är de vanligaste.

 • Tips till vegetarianer och veganer

  Kosttips och vanliga näringsbrister som kan uppstå vid vegetarisk och vegankost.

 • 5 tips för hälsosamma rutiner

  Hur, när och vad ska jag äta?

 • 7 tips för ett friskare hår

  Ditt hår avslöjar din hälsa - 7 tips för friskare hår!

 • Naturliga myggmedel

  Naturligt myggmedel – gör det själv!

 • Tre olika typer av stress

  Vad är stress? Vilka typer av stress finns det?

 • Boxaren Mikaela Lauréns kamp i en mansdominerad värld

  Hon har kämpat och kört sitt eget race, visat mental styrka och hanterat motgångar som få.

 • Kärlek bidrar till en god hälsa

  Hur kärleken bidrar till vår goda hälsa.

 • Naturen vet bäst

  Varför är naturligt så bra?

 • Gamers, är som vilken idrottare som helst

  Hur kan gamers hålla sig i form och ladda inför match?

 • Magdalena Graafs skönhetstips

  Få enkla och praktiska tips från Magdalena.

 • Hur håller sig Jörgen Kruth i form?

  Jörgen Kruth, en legendar inom kampsport, hur håller han sig i form?

 • Vad är 16 weeks of hell?

  Vad är det och vem är det som står bakom och vad går det ut på?

 • Manlig Hälsa

  Hur hänger testosteron och manlig hälsa ihop?

 • Ny energi och fokus - Kost

  Anpassa din kosthållning efter ditt liv. Inte ditt liv efter din kosthållning. Då får du mer energi!

 • Aminosyror, varför är de så viktiga?

  Proteiner är vår kropps byggstenar, det vi bygger muskler av.

 • Vad är en förkylning?

  Kan man träna, vad ska man äta om man blir förkyld?

 • Att lyckas med nyårslöftet

  Vad är nyckeln till att hålla igång träningen?

 • Hitta din viktbalans

  Hitta din viktbalans genom att lyssna till kroppen.