• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Ny energi och fokus - Del 2
Artiklar

Ny energi och fokus - Del 2

Vi fokuserar i denna del på kost och hur du kan påverka din energi och ditt mående genom vad och hur du äter med frågeställningar som:

-  Vilken mat ska jag välja?
-  Spelar det någon roll när jag äter?
-  Behöver jag kosttillskott?

Kost – du är vad du äter:

Den evolutionära utvecklingen för vad vi äter har gått i en relativt snabb takt det senaste årtusendet, men har fullständigt exploderat de senaste 60–70 åren. Tillgängligheten på mat, eller det som liknas mat, är total. Snabbmat, socker och processad mat finns överallt till ett relativt billigt pris. Eftersom det också tillfredsställer våra sinnen både när det gäller doft och smak så blir det inte lättare att stå emot i vardagsstressen.

Anledningen till att du behöver äta en hälsosam kost bör inte (endast) vara motiverat av det estetiska. Den främsta anledningen bör vara en optimal funktion. De kostvanor vi har handlar om vilken mat vi väljer samt när vi väljer att äta den. Dina kostvanor kommer diktera din dagliga energi samt hur du presterar både mentalt och fysiskt. Just ordet energi är precis det alla, oavsett mål, vill ha mer utav.

- Din vardagskost bör innehålla mat som är rik och tät på näring. I det här fallet handlar det inte bara om kolhydrater, fett och protein utan om vitaminer, mineraler och enzymer för att nämna några. Välj råvaror som är ekologiska, ät frukt och grönt och animalier av hög kvalitet.

- Vardagskosten är den maten som du äter under vardagen. Din vardagskost bör handla om kvalitativa råvaror i första hand därefter kommer mängd och måltidsfrekvens.

- Anpassa din kosthållning efter ditt liv. Inte ditt liv efter din kosthållning. Vissa människor mår väldigt bra av att äta frukost, andra känner att dem fungerar bättre utan. Vissa människor fungerar bättre med en kost lägre på kolhydrater medan andra faller ihop innan lunch om de inte fått äta sin morgongröt. Det finns inga regler gällande när du ska äta, det viktigaste är att du äter - och när du äter ska du äta mat av god kvalitet samt mat som stärker.

- Kosttillskott är precis som det låter: tillskott till den mat vi äter. Kosttillskott kan bidra till att vi får mer energi, stöd till immunsystemet och bättre sömn. En bra bas att börja med när hösten närmar sig är Multivitamin, D-vitamin, Magnesium och Premium Lactis.

Fortsätt till del 3

Bär Boost Pulver

Bär Boost Pulver

D-vitamin & goda bakterier för ditt immunförsvar

299 kr
Premium Lactis

Premium Lactis

Mjölksyrabakterier & Prebiotika

309 kr
Magnesium+

Magnesium+

Bli piggare med magnesium

249 kr
Vegan D3 3000 IE + MCT-fett

Vegan D3 3000 IE + MCT-fett

Högdoserat vitamin D3 från lav - för ditt immunförsvar

229 kr

Liknande artiklar

Better You använder Cookies för att förbättra användarupplevelsen för dig som handlar hos oss. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vår integriets- och cookies policy.

Visa detaljer