• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Naturliga myggmedel
Artiklar

Naturliga myggmedel

Naturligt myggmedel – gör det själv!

Äntligen är sommaren här! Varma soliga dagar leder till långa kvällar utomhus och vi passar på att njuta för fullt. Bor man i Sverige innebär det tyvärr också en hel del irriterande mygg, något vi alla gärna slipper. Varför inte bara köpa ett traditionellt myggmedel? Varför ska man göra ett själv?

Anledningarna är flera; utöver att det blir helt giftfritt, både för människor och naturen, så är det enkelt, billigare i längden och doftar mycket godare. De vanliga myggmedel du köper är starka och innehåller ämnen man ska vara försiktig med, inte minst till barn. Många myggmedel som du kan köpa i affären eller på apotek innehåller bra eteriska oljor, men där har man även blandat i olika giftiga ämnen, som till exempel DEET. DEET är ett vanligt förekommande ämne som är väldigt miljöskadligt och som togs fram för den amerikanska armén under andra världskriget för deras närvaro i myggrika regnskogar. På Better You värnar vi om vår hälsa och vår natur och tipsar därför gärna om några miljövänliga och effektiva sätt att slippa de irriterande små rackarna!

Myggolja – för kropp/hår

100 ml Macadamiaolja (du kan använda vilken basolja du vill, men denna är extra bra för hud och hår)
10 droppar Eukalyptus
10 droppar Citrongräs


Gör så här:

Blanda ingredienserna i en flaska och skaka ordentligt. Smörj myggoljan på hudytor kring fot- och handleder, nacke, hals, armar och vid knäveck. Det går även bra att ta en klick i håret. Då eteriska oljor är flyktiga kan det behövas duttas på mer myggolja efter ett tag, så ta med flaskan ut. Även fästingar, knott och bromsar ogillar dessa oljor så den har en bra multi effekt.


Myggspray

Har du en handsprit med spraykork på hemma? Annars kan du köpa en här på hemsidan. Droppa 20 droppar av valfri oljor so mvi tipsar om nedan, så har du en enkel myggspray.

OBS! Tänk på att eteriska oljor i större mängd kan verka irriterande på känslig hud. Undvik huden i ansikte/ögon. Det finns recept på myggoljor med starkare eterisk dos, men vi föredrar att ha lite lägre dos och att dutta på mer myggolja efter ett tag i stället. Den blir då mild även för barn/djur. Vill du ha det starkare går bra att öka dosen x 2 i ovan recept, men testa först att du tål den lägre dosen.


Aromapinnar – för små områden inomhus, ex toalett.

100 ml Mandelolja (du kan använda vilken basolja du vill ex macademia eller olivolja)
10 droppar Lavendel
10 droppar Geranium

Gör så här:

Blanda ingredienserna i din behållare och rör om ordentligt. Sätt ner pinnarna och låt dem suga upp olja i minst 5 min. Vänd sedan på pinnarna och njut av doft och myggfritt. Upprepa vid behov.


El diffuser: för inom – och utomhusbruk

Följ instruktionen du får med diffusern och välj någon av oljorna nedan för att myggen ska fly:
Tallbarr (vår utomhusfavorit), Eukalyptus, Citrongräs, Tea Tree, Lavendel, Pepparmynta, Patchouli, Cederträ, Basilika, Geranium, Citron och Rosmarin. Diffusern kommer portionera ut oljan åt er!

Myggolja för hemmet

Myggolja för hemmet

560 kr
656 kr
Antimygg

Antimygg

440 kr
518 kr

Liknande artiklar

Better You använder Cookies för att förbättra användarupplevelsen för dig som handlar hos oss. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vår integriets- och cookies policy.

Visa detaljer