• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Kom igång efter semestern
Artiklar

Kom igång efter semestern

Kom i gång efter semestern med träning, kost och skönhet!

Efter många veckors semester med god men inte alltid så nyttig mat, sena kvällar, kanske ingen träning och inga rutiner kan det vara svårt att återgå till vardagen och den hälsosamma livsstil vi alla behöver. Men nu är det dags att kickstarta nya hälsosamma rutiner för att må bra. Här är några tips för att komma igång med träning, kost, skönhetsrutin, sömn och för en bra start på jobbet.

Träning är en primär del av en hälsosam livsstil. Efter en lång semester kan det vara svårt att hitta motivationen att börja träna igen. En bra strategi är att börja med enkla aktiviteter som vardagsmotion. Åk kollektivt (då får du fler steg än om du åker bil), ta trapporna, parkera bilen längst bort på parkeringen osv. Hitta dina små knep för att ta några extra steg och kanske till och med bli lite andfådd.

Passa på att njuta av de ljusa kvällarna genom att komma i gång med promenader, löpning eller utomhusträning. Det är betydligt roligare att starta med det nu, och då kommer det ha blivit en vana till hösten (och då kommer du inte bry dig om vädret längre när du ska promenera eller löpträna).

Försök att hitta på pulshöjande aktiviteter med familj eller vänner, det blir roligare att göra saker tillsammans. Och schemalägg i kalendern tid för din träning, det är 168 timmar på en vecka, du kan väl ägna 3 av dessa till träningen?

Kost - När det kommer till kost är det viktigt att fokusera på näringsrika livsmedel. Efter semestern kan det vara frestande att fortsätta äta som under ledigheten. Veckohandla så du har allt hemma och det blir mindre risk att frestas i matbutiken av onyttigheter.
Försök återgå till en balanserad kost med mycket grönsaker, frukt, fullkorn och magert protein. Undvik för mycket processad mat och sötsaker.

Kom ihåg lunchen, det är lätt att hoppa över den för att man kanske behöver arbeta i kapp, det kommer bara göra det värre för kroppen.
Skippa kvällssnacksen eller byt ut dem mot morotsstavar.

Om du vill ge din kropp en extra boost kan du överväga en detox genom att äta rena och naturliga livsmedel under en kort period.


Skönhetsrutiner kan hjälpa dig att känna dig fräsch och återhämtad efter semestern, då hud, hår och naglar blir extra utsatta. Huden har fått stryk av sol, kanske salta bad och ohälsosam mat och alkohol. Skrubba huden med en oljeskrubb i duschen för att påbörja förnyelse av ny fräsch hud snabbare. Boosta huden med att smörja in den dagligen med återfuktande hudkräm.

Drick mycket vatten, försök undvika alkohol, läsk och kaffe.

Ett tips är att göra en oljeinpackning för håret för att återfukta och ge näring åt ett eventuellt slitet hår. Försök att undvika styling med värmeverktyg och kraftiga hårprodukter, försök att hålla dig naturlig ett tag, så håret får återhämta sig. Massera hårbotten när du duschar för att få igång blodcirkulationen. Kosten påverkar även håret och det är bra att äta livsmedel med mycket biotin och zink som stärker håret.

För att ta hand om fötterna efter sommarens barfotapromenader kan du göra fotvård hemma med fotbad och skrubba fötterna ordentligt, fila och smörj in dem med en fet fot kräm (sätt på tunna strumpor direkt och låt verka över natten).

Glöm inte att ge även händerna lite extra kärlek genom att använda återfuktande handkräm regelbundet.


Sömn är en viktig del av återhämtningen efter semestern. Försök att återgå till en regelbunden sömnrytm genom att gå och lägga dig och vakna vid ungefär samma tid varje dag.

Skapa en avslappnande kvällsrutin genom att undvika skärmtid före sänggåendet och i stället läsa en bok eller lyssna på lugn musik. Ett lavendelvatten att spraya på kuddarna kan få dig lättare att komma till ro. Detta hjälper dig att slappna av och förbereda kroppen för en god natts sömn.

Jobbet kan bli en rivstart, men för att inte bli trött och omotiverad så är det bra att komma tillbaka på rätt sätt. Många väljer att börja arbeta en onsdag, mitt i veckan, så känns inte de första dagarna så oändligt långa, en mjukstart.

-  Ta det lite lugnare de första dagarna för att undvika överbelastning.

-  Fokusera på att organisera och planera din arbetsdag för att undvika stress.

-  Undvik att boka in möten direkt, försök beta av det administrativa först.

-  Ta korta pauser under dagen för att sträcka på dig, göra några enkla övningar eller ta en promenad.
Det är viktigt att gradvis återgå till arbetsrutinen för att undvika att känna dig överväldigad.

Sammanfattningsvis är det viktigt att efter semestern återgå till en hälsosam livsstil. Ett tips är att schemalägga dina rutiner, så att du verkligen avsätter tid till att träna, laga hälsosam mat och ägna dig åt skönhetsrutiner.

  • Börja med vardagsmotion för att få in rörelse i vardagen igen.
  • Fokusera på näringsrik kost och överväg en kort detox för att ge kroppen en kickstart.
  • Ta hand om dig själv genom att göra en oljeinpackning för håret,smörj in huden dagligen och ge fötterna lite extra fotvård.
  • Se till att du får tillräckligt med sömn.
  • När det är dags att återgå till jobbet, starta mjukt och undvik att överbelasta dig själv.


Genom att implementera dessa tips kommer du snart att vara tillbaka på spåret med en hälsosam och balanserad livsstil.

Så kom igen, ge dig själv den bästa starten efter semestern och känn dig frisk och revitaliserad igen!

Better You Hair - 120 kaps

Better You Hair - 120 kaps

Hårprodukt för män & kvinnor

369 kr
Detox

Detox

10 dagars naturlig reningsprocess

239 kr
Natt
Vardagsboost 23

Natt

För en bättre sömn

349 kr
Lavendelolja EKO Eterisk

Lavendelolja EKO Eterisk

10 & 30 ml

139 kr
Arganolja EKO Kallpressad

Arganolja EKO Kallpressad

30 & 100 ml

119 kr
Epsomsalt Naturell - 700 g
Ledprodukter 23

Epsomsalt Naturell - 700 g

Avslappnande badsalt

175 kr
219 kr
Ekologiskt Sheasmör - 100 g

Liknande artiklar

Better You använder Cookies för att förbättra användarupplevelsen för dig som handlar hos oss. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vår integriets- och cookies policy.

Visa detaljer