• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Friskt och starkt hår
Artiklar

Friskt och starkt hår

Friskt och starkt hår

Vi tappar omkring 50 till 150 hårstrån per dag, vilket är helt naturligt. Ibland händer det saker i livet som gör att vi tappar ännu mer hår. Det kan bero på flera faktorer så som näringsbrist, stress, ärftlighet, sjukdom, läkemedel eller åldrande. Vid dessa tillfällen finns det flera saker vi kan göra själva för att stötta håret både inifrån och utifrån med näring i form av vitaminer, mineraler och vårdande oljor.

Nedan får du några tips för dig som vill ha ett friskare och starkare hår och hårbotten.

Stärk håret utifrån

Genom att tillföra fukt, vårdande ämnen och oljor i hår och hårbotten kan hårkvalitet och hårtillväxten påverkas och förbättras. Vi listar några av våra favoritmetoder här. 

Massera hårbotten med rosmarinolja – det bidrar till att aktivera blodcirkulationen både i hårsäckarna och runt hårsäckarna. Rosmarinens stimulerande effekt kan påverka hårtillväxten och bidra till att håret växter snabbare. Oljan har även antibakteriella egenskaper och passar därför också bra att använda för att motverka mjäll och torr hårbotten. En viktig notis gällande rosmarinolja, och eteriska oljor, är att oljan alltid bör blandas ut innan oljan kommer i kontakt med huden, då den är koncentrerad i sin rena form och därför är väldigt stark.

Det finns olika sätt att göra detta på, nedan har ni fem tips för att använda eterisk rosmarinolja.

Gör så här:

  1. Blanda 1-2 droppar rosmarinolja med en kallpressad olja och massera mjukt hårbotten. Låt oljorna verka 10 -30 minuter och skölj sedan oljorna ordentligt. 
  2. Tillsätt någon droppe rosmarinolja i ditt schampo och applicera i hårbotten och massera in, låt verka några minuter och skölj sedan ut.
  3. Gör din egen hårtonic av destillerat vatten och rosmarinolja. Koka upp ungefär 100 ml vatten och låt svalna, tillsätt sen 1-3 droppar rosmarinolja och höll i en sprayflaska. Skaka flaskan ordentligt och spraya i hårbotten och hår.
  4. Sköljning med äppelcidervinäger och rosmarinolja. Äppelcidervinäger har antiseptiska egenskaper och kan hjälpa till att motverka mjäll, torr hårbotten och återställa PH-värdet. Ta 2 dl vatten och 2 msk äppelcidervinäger samt 1-2 droppar rosmarinolja och häll i en flaska eller tillbringare och höll försiktigt över håret och hårbotten. Låt verka ett par minuter och skölj sedan ut.

Oljeinpackning

Gör en oljeinpackning för att tillföra fukt till håret genom att applicera en kallpressad olja i hårtoppar och håret. Låt sitta 1–3 timmar och skölj sedan ut.

Kallpressade oljor för håret

Arganolja - kallpressad arganolja från Marocko är en tunn olja som snabbt går in i håret och innehåller mycket E-vitamin. Den här oljan bör inte användas på ljust eller blont hår då oljan kan missfärga håret Passar bra till fett hår med grövre kvalitet.

Ricin – kallpressad ricinolja innehåller 92 % ricinoljasyra, om har vårdande egenskaper. Den här oljan är trög i sin konsistensens och kan användas för att stimulera hårtillväxt.

Mandelolja – kallpressad mandelolja från sötmandel bidrar till fukt och glans till hårbotten och hår.  

Jojobaolja – kallpressad jojobaolja är egentligen ett flytande vax som extraheras från jojobafrön. Är bra för irriterad eller torr hud och hårbotten, då oljans uppbyggnad liknar den talg som huden själv producera och därför är mild och snäll för huden och hårbotten.

Svartkumminolja –kan intas både in- och utvärtes. Oljan har antiinflammatoriska och fuktbevarande egenskaper.

Eteriska oljor för håret

Här har vi några generella tips för olika eteriska oljor baserat på hårkvalitet. Det kan naturligtvis vara individuellt vilken eteriskolja man föredrar,  men vi hoppas att det ska underlätta för dig i ditt val av olja.

Eteriska oljor för normalt hår: lavendel, geranium, ylang-ylang, ceder och apelsin

Eteriska oljor för fett och tunt hår: bergamott, salvia, cypress, grapefrukt, patchoulie, rosmarin, geranium

Eteriska oljor för torrt hår: boswelia, geranium, lavendel, rosmarin, sandelträ och ylang-ylang 

Stärk håret inifrån

På samma sätt som att vitaminer och mineraler är bra för kroppen påverkas även håret av det. Här har vi listat några vitaminer som verkar stärkande och har en gynnsam effekt på håret.

Biotin (vitamin B7) bidrar till friskt och starkt hår. 

B-komplex innehåller en samansättning av olika b vitaminer som täcker ditt dagliga behov. Innehåller vitamin B7 som stärker håret.

Zink bidrar till normalt hår.

Selen bidrar till att bibehålla normalt hår.

Hair innehåller så mycket som 13 olika näringsämnen som är specifikt utvalda för att stärka både hår och hårbotten, så att du får ett hälsosamt hår. Produkten innehåller biotin, zink och selen som bidrar till att bibehålla ett friskt hår. Hair innehåller de svavelhaltiga aminosyrorna L- cyctein och metiotin båda finns i vårt hår. Vi har även tillsatt metionin som är en svavelhaltig essentiell aminosyra och finns i vårt hår, den behöver vi annars tillföra via kosten för att få i oss den. I produkten finns också helnäringsextrakt från bambu som är rik på kisel, B5, hirsfröextrakt, koppar, A- och C-vitamin. Det här är en exklusiv hårprodukt med de finaste vitaminer, mineraler och antioxidanterna från naturen. Det finns även en Nöjd kund-garanti på den här produkten. Läs mer om produkten och Nöjd kund- garantin här Exklusiv hårprodukt för ett starkt och vackert hår (betteryou.se)

Better You Hair - 120 kaps
Kampanj - för henne okt 23

Better You Hair - 120 kaps

Hårprodukt för män & kvinnor

295 kr
369 kr
Biotin 5000 - 100 kaps

Biotin 5000 - 100 kaps

Hår, hud, psykologisk funktion

279 kr
Arganolja EKO Kallpressad

Arganolja EKO Kallpressad

30 & 100 ml

119 kr
Hårpaket

Hårpaket

För friskare och starkare hår

643 kr
757 kr

Liknande artiklar

Better You använder Cookies för att förbättra användarupplevelsen för dig som handlar hos oss. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vår integriets- och cookies policy.

Visa detaljer