• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Ge tillbaka - för hälsan & välmåendet
Artiklar

Ge tillbaka - för hälsan & välmåendet

Ge tillbaka - för hälsa & välmående

När året närmar sig sitt slut är det en naturlig tid för reflektion och eftertanke. I en värld som ofta präglas av snabbhet och ständig förändring får handlingen att ge tillbaka eller föra det framåt en särskild betydelse. Den här reflekterande processen handlar inte bara om konkreta bidrag till andra utan sträcker sig till den djupgående påverkan den har på ens eget välbefinnande och den bredare väven av samhället.

Tre tips för reflektion och självinsikt

1. Skriv dagligen: Ta några minuter varje dag för att skriva ner tankar och känslor. Testa med 3x3 metoden. Skriv ner tre saker du har gjort bra under dagen och ge dig själv en klapp på axeln. Skriv ner tre saker du är tacksam över och tre saker som du har svårt för. Det hjälper dig att tydligt se vad du faktiskt redan har i ditt liv, dina framsteg du gör och identifierar områden för personlig tillväxt.

2. Meditation och mindfulness: Ge dig själv tid för meditation och mindfulness för att skapa inre frid och ökad medvetenhet om dina egna behov och önskningar.

3. Samtal med en nära vän eller mentor: Dela dina reflektioner med någon du litar på. Andra perspektiv kan ge insikt och hjälpa dig att se samband mellan olika händelser.

Ge tillbaka till dig själv

I våra hektiska liv är det lätt att förbise hur viktigt det är med självomsorg och personlig utveckling. Att ge tillbaka till sig själv är inte en handling av själviskhet, utan snarare en grund på vilken alla andra handlingar av vänlighet kan frodas. Att odla självkärlek och respekt innebär att erkänna personliga prestationer, lära sig av sina utmaningar och främja en positiv relation med sig själv.

Tre tips för att ge tillbaka till dig själv


1. Skapa en daglig rutin för egenvård: Sätt av tid varje dag för att göra något som ger dig glädje och främjar ditt välbefinnande, oavsett om det är till exempel träning, läsning eller att njuta av naturen.

2. Sätt mål för personlig utveckling: Identifiera områden där du vill växa och sätt upp realistiska mål för att uppnå detta. Det kan vara allt från att lära dig nya färdigheter till att övervinna rädslor.

3. Praktisera medkänsla till dig själv: Var snäll mot dig själv i svåra tider. Tänk på hur du skulle stödja en vän och tillämpa samma empati på dig själv. Prata till dig själv på samma sätt som du hade talat med en vän.

Läs mer om hur du kan ge tillbaka till dig själv och få återhämtning och frågor du kan ställa dig själv för att minska på stressen. >

Ge tillbaka till familj och vänner

Familj och vänner utgör kärnan i vårt stödsystem. När vi reflekterar över det gångna året är det viktigt att erkänna den roll dessa relationer spelar i våra liv. Handlingar av vänlighet, oavsett stora eller små, stärker de band som förenar oss.


Tre tips för goda relationer med familj och vänner

1. Regelbunden kvalitetstid: Sätt av regelbundna stunder för att umgås med familj och vänner utan distraktioner. Det kan vara så enkelt som en middag eller en gemensam aktivitet en gång i månaden.

2. Uttryck tacksamhet: Berätta för dina nära och kära hur mycket de betyder för dig. Ett enkelt tack eller ett handskrivet brev kan göra stor skillnad.

3. Var lyhörd: Lyssna aktivt på dina nära och kära. Visa empati och förståelse för deras behov och känslor, och utgå inte ifrån att ni fungerar och tänker på samma sätt bara för att ni är familj. Lyhördhet och empati skapar starkare och djupare relationer.

Ge tillbaka till dina medmänniskor

Att dela med sig av vänlighet bortom den omedelbara kretsen av familj och vänner är ett kraftfullt sätt att bidra till det större goda och stärka andra positivt. Att frivilligt ge tid, uppmärksamhet och vänlighet kan skapa en positiv effekt och påverka livet för dem som behöver det.

Tre tips för att ge tillbaka till dina medmänniskor

1. Var hövlig och vänlig: ett av de mest grundläggande sätten att ge tillbaka till andra är genom vardagliga hövlighetsgester. Håll upp dörren för andra, hjälp äldre och föräldrar med barnvagn på bussen. Säg "tack" och "snälla," och respektera alla människors arbete tex med att inte prata i telefon när du står i kassan och ska betala. Eller släng inte skräp på gatan, någon annan behöver då städa efter dig. Små handlingar av vänlighet kan göra en stor skillnad i någons dag.

2. Ge okända personer komplimanger: Ett leende och en uppriktig komplimang kan ljusa upp någons dag. Nästa gång du ser någon som har gjort något positivt eller har till exempel en fin tröja, var inte rädd för att säga det till dem.

3. Delta i lokala aktiviteter: Många kommuner har olika gruppaktiviteter och evenemang där volontärarbete är välkommet. Delta i stadsstädningar, välgörenhetslopp eller andra gemenskapsinitiativ. Det är ett roligt sätt att ge tillbaka samtidigt som du lär känna nya människor. Att göra dessa små men meningsfulla handlingar kan skapa ringar på vattnet. Genom att sprida vänlighet i vardagen kan vi alla bidra till att skapa ett mer positivt och optimistiskt samhälle och gemenskap.

Att ge tillbaka har positiv effekt på din hälsa
Att ge tillbaka till sig själv och andra har påtagliga fördelar för både fysisk och mental hälsa. Handlingar av vänlighet utlöser frisättningen av endorfiner som främjar en känsla av lycka och minskar stress. Dessutom har handlingen att ge kopplats till lägre blodtryck och ökat övergripande välbefinnande.
På samhällsnivå blir handlingar av vänlighet en positiv feedback-loop som inspirerar andra att bidra till det kollektiva välbefinnandet. Sociala band stärks, och en känsla av delat ansvar växer. Vi är alla individer som har stor påverkan på andra och samhället.

Boswelliaolja EKO - Eterisk
Yogablock
Endast online

Yogablock

Blå

199 kr
Epsomsalt Lugnande - 500 g

Epsomsalt Lugnande - 500 g

Avslappnande badsalt - Lavendel

199 kr
Presentkort - 300 kr

Liknande artiklar

  • Boosta ditt immunförsvar med goda levnadsvanor!

    Boosta ditt immunförsvar med goda levnadsvanor!

  • Mens, PMS och PMDS problem

    Drabbas du eller någon du känner för humörsvängningar, mag- och/eller ryggvärk, ångest och kanske depression? Kan det vara PMS eller PMDS? Hur kan man lindra problemen?

  • Egentid och återhämtning

    Hur blir man bättre på att känna in kroppens behov av återhämtning? Visste du att från lustfyllda aktiviteter kan du hämta energi ifrån? Vi hjälper dig att reflektera!

  • Gör din egen parfym

    Gör din egen personliga parfym, med eteriska oljor. Här får du guiden till doftnoter, hur du blandar en egen parfym och vad du ska tänka på.

  • Basta - alla hälsofördelar

    Bastun är inte bara är det en plats för att koppla av i, utan det finns också en mängd hälsofördelar med att basta; minska stress, bättre hud, förbättrat immunförsvar.

  • Ny energi och fokus - återhämtning

    Genom att ta dig tid för återhämtning och meditation minskar du stresspåslaget, vilket i sin tur ökar din energinivå och förbättrar koncentrationsförmågan.

  • Ny energi och fokus - motion

    Regelbunden motion ökar energinivåerna genom frisättning av endorfiner "lyckohormoner" samt förbättrar kroppens fysiska kondition. Motion och rörelse bidrar också till att vi kan hantera stress bättre och reglerar blodsockernivåerna.

  • Antioxidanter och fria radikaler

    Antioxidanter och fria radikaler är termer som ofta nämns när det kommer till hälsa och välbefinnande. Men vad är egentligen antioxidanter och fria radikaler, och varför är de viktiga att förstå?

  • 5 tips för en god sömn

    Sömnproblem lider många av i vårt stressade samhälle idag. Alltifrån att ha svårt att somna eller att man vaknar ofta och inte känner sig utvilad på morgonen. Dessa 5 enkla steg kan hjälpa dig till en god sömn.

  • Oljor för sömnen

    Påverka din sömnkvalitet med dofter! Att eteriska oljor har används i flera tusen år för olika åkommor är välkänt, men hur kan vi använda dem idag för att till exempel komma ner i varv och hur kan de hjälpa dig att sova gott?

  • Sötsug och sockerberoende

    Stressad, trött och sötsugen? Att stoppa i sig en godisbit är att lura kroppen och få den ur balans. Här får du tipsen för att slippa sötsuget!

  • Kom igång efter semestern

    Kickstarta dina nya hälsosamma rutiner efter semestern. Här är tips för att komma igång med träning, kost, skönhetsrutin, sömn och för en bra start på jobbet.

  • Kan man bromsa åldrandet?

    Redan efter 40 års ålder börjar kroppen ändras, rynkor, gråa hårstrån och det blir svårare att hålla vikten. Här är tipsen som får dig att må bra som äldre.

  • Bra fetter

    Bland de vanligaste dödsorsakerna idag finner vi stroke och hjärtinfarkt. Risken att drabbas av dessa minskar när vi äter en kost med mer vegetabiliskt fett, såsom olivolja, rapsolja, nötter och frön, samt essentiella fettsyror från exempelvis fet fisk och alger. Så finns det bra och dåliga fetter?

  • Vad är adaptogener?

    Många pratar om adaptogener, hur bra de är för kroppen och att de äter kosttillskott med adaptogener - men vad är det och vad har de för funktion?

  • Kvinnors hälsa i olika perioder i livet

    Kvinnor går igenom olika hormonella perioder i livet och det finns saker att tänka på för att få balans och må bra. Vad kan då kvinnor, tjejer och damer göra när det gäller kost och träning och anpassa den efter faserna i livet?

  • Klimakteriet

    Vad innebär klimakteriet, vilka symptom får man och vad kan man göra själv för att lindra symptomen? Läs mer>

  • Mag- och tarmhälsa

    Probiotika kan vara värt att testa för att lindra besvär som diarré, förstoppning, uppblåsthet och gaser, samt för att förebygga infektioner genom att stärka immunförsvaret i tarmen.

  • D-Vitamin

    Här berättar vi om varför D-vitaminet är så viktig och vilka bristsymptom man kan drabbas av med för låga nivåer.

  • Solguide

    Hur skyddar vi oss samtidigt som vi får en fin färg?

  • Vätskebalans och elektrolyter

    Varför pratar alla om vätskebalans och elektrolyter?

  • Friskt och starkt hår

    Den ultimata guiden för dig som strävar efter ett friskt hår!

  • Kostråd för seniorer

    Som äldre har man ett förändrat näringsbehov. Detta beror delvis på att kroppen förändras när vi åldras. Få alla kostråd här >

  • Detox - hur gör man?

    En detoxkur kan vara startskottet för en hälsosammare livsstil. Det innebär att du under en period gör en förändring i din kost för att rensa ut slaggprodukter ur kroppen.

  • Kosttips för känslig mage

    Känslig mage eller IBS, eller “irriterad tarm”. Oavsett vad vi väljer att kalla det så är det besvärligt att ha en känslig och bråkig mage. Det påverkar livet, humöret och livskvalitén. Det finns kostråd som kan hjälpa dig med känslig mage, här är de vanligaste.

  • Tips till vegetarianer och veganer

    Kosttips och vanliga näringsbrister som kan uppstå vid vegetarisk och vegankost.

  • 5 tips för hälsosamma rutiner

    Hur, när och vad ska jag äta?

  • 7 tips för ett friskare hår

    Ditt hår avslöjar din hälsa - 7 tips för friskare hår!

  • Naturliga myggmedel

    Naturligt myggmedel – gör det själv!

  • Tre olika typer av stress

    Vad är stress? Vilka typer av stress finns det?

  • Boxaren Mikaela Lauréns kamp i en mansdominerad värld

    Hon har kämpat och kört sitt eget race, visat mental styrka och hanterat motgångar som få.

  • Kärlek bidrar till en god hälsa

    Hur kärleken bidrar till vår goda hälsa.

  • Naturen vet bäst

    Varför är naturligt så bra?

  • Gamers, är som vilken idrottare som helst

    Hur kan gamers hålla sig i form och ladda inför match?

  • Magdalena Graafs skönhetstips

    Få enkla och praktiska tips från Magdalena.

  • Hur håller sig Jörgen Kruth i form?

    Jörgen Kruth, en legendar inom kampsport, hur håller han sig i form?

  • Vad är 16 weeks of hell?

    Vad är det och vem är det som står bakom och vad går det ut på?

  • Manlig Hälsa

    Hur hänger testosteron och manlig hälsa ihop?

  • Ny energi och fokus - Kost

    Anpassa din kosthållning efter ditt liv. Inte ditt liv efter din kosthållning. Då får du mer energi!

  • Aminosyror, varför är de så viktiga?

    Proteiner är vår kropps byggstenar, det vi bygger muskler av.

  • Vad är en förkylning?

    Kan man träna, vad ska man äta om man blir förkyld?

  • Att lyckas med nyårslöftet

    Vad är nyckeln till att hålla igång träningen?

  • Hitta din viktbalans

    Hitta din viktbalans genom att lyssna till kroppen.