• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Ny energi och fokus - Del 1
Artiklar

Ny energi och fokus - Del 1

Ny energi

Hösten och vintern kan kännas som en tung och mörk tid, med kortare dagar och kyligare väder och det är inte ovanligt att man känner sig låg på energi. Därför har vi listat våra fyra bästa tips för att hitta energi och fokus i vardagen! Du kommer att få läsa mer om hur sömn, kost, träning och hur din vardag påverkar din energi.

I den här serien av artiklar går vi in på hur du får tillbaka energin och fokus och får hjälp med att hitta vägar till en hälsosam livsstil. I denna, del 1 fokuserar vi på sömnen.

För att ta sig an hösten och vintern och arbete behöver vi känna oss fyllda med inspiration, energi och fokus. Den här texten är ämnad att ge dig tips och råd hur du gör detta på bästa sätt! Eftersom varje människa är ansvarig för sin egen hälsa så kan man på flera sätt se till att ge sig själv dom bästa förutsättningarna för att kunna prestera och må på bästa sätt.

Många människor tar till koffein och andra simulanter för att få mer energi. Kaffe är den populäraste drycken i världen och energidryckerna får fler och fler hyllor i butikerna. Kaffebönan är också den största källan till antioxidanter som människan får i sig, det är inte dåligt i sig men säger en hel del om konsumtionen av drycken. Att endast vända sig till koffein för att få mer energi är att starta i fel ända. På kort sikt kan det innebära bättre fokus och energi, men långsiktigt kan det vara så att du bränner ut din egen låga. 

För att känna riktig energi behöver vi se till helheten. Helheten är viktigast. Du kan börja med att svara på dessa frågor för att få en större förståelse just vart du behöver börja:

1. Sover du bra och tillräckligt?

2.  Äter du en allsidig och hälsosam kost?

3. Tränar du regelbundet?

4. Trivs du och mår bra i din vardag?

Om du vet att en av dessa punkter brister är det just det området du behöver förbättra. Om flera punkter brister – prioritera punkterna efter du har läst klart den här texten.

Sömn – grunden till mer energi:

På flera platser i vår del av världen så är lite sömn kopplat till hög produktivitet. De som sover lite arbetar hårt och är framgångsrika. Det kan inte bli mer fel än så. Hälsa och prestation behöver inte gå i hand kortsiktigt, men över tid så vandrar dom alltid tillsammans. Kroniskt för lite sömn kommer att tömma dig på energi och ge andra problem över tid.

Sömn är direkt kopplat till hälsa. För lite sömn visar på en ökad risk av kroniska sjukdomar. Det här är självklart kopplat till långvarig sömnbrist, men även en enskild natt har visat ge negativa effekter. Försämrad sömn bara några nätter har visat sig försämra beslutsfattningen kring mat vilket gör att vi väljer sämre mat dagen därpå. Det blir med andra ord en negativ spiral. För lite sömn leder till mindre energi vilket gör att vår aptit påverkas och vi tar sämre beslut gällande mat.

Sömnen är också kopplat till vårt immunsystem, vilket kan vara en förklaring till att det är lättare att få en förkylning efter några nätter med sämre sömn.

Vi bedömer sömnen både genom kvalitet och kvantitet. Kvaliteten handlar om hur djupt du sover, det vill säga hur av avslappnad sömn du har, om man vaknar väldigt lätt så sover du inte tillräckligt djupt. Kvantiteten är hur många timmar du sover, helst oavbrutet. Åtta timmar är minimum för de flesta människor. Vid hård fysisk och mental belastning så ökar behovet av sömn för att matcha återhämtningen. 

Några tips för att förbättra sin sömn:

- Så mörkt som möjligt i sovrummet. Sömn styrs bland annat av ljus som tas upp av både ögon och hud. Mörkt i sovrummet ger bäst förutsättningar till en djup sömn.

- Alla människor är mer eller mindre känsliga för ljus. Speciellt ljuset från elektronik (mobil, padda, tv). En del människor behöver undvika att använda telefonen mer en sextio minuter innan sovdags andra kan det räcka med femton minuter. Ett bra alternativ är att läsa innan det är dags att sova. Då undviker du inte bara mobil ljuset utan smälter informationen långsammare vilket ger hjärnan chansen att varva ned.

- Använd magnesium till middagen samt innan du går och lägger dig. Magnesium är involverade i över 300 processer i kroppen. Magnesium fungerar avslappnade både för kropp och sinne vilket hjälper dig att sova längre och djupare. Prova vår magnesiumtaurat!

- Sov i ett svalt sovrum med tunna underkläder eller naken.

Fortsätt till del 2.

Natt
Vardagsboost 23

Natt

För en bättre sömn

349 kr
Magnesiumtaurat
Sportprodukter 23

Magnesiumtaurat

Magnesiumtaurat med pumpafröextrakt

220 kr
259 kr

Liknande artiklar

Better You använder Cookies för att förbättra användarupplevelsen för dig som handlar hos oss. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vår integriets- och cookies policy.

Visa detaljer