• Naturliga kosttillskott
 • Fri frakt inom Sverige
 • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Ny energi och fokus - motion
Artiklar

Ny energi och fokus - motion

Ny energi och ökat fokus - motion

Med regelbunden motion ökar du energinivåerna genom frisättning av endorfiner samt förbättrar kroppens fysiska kondition, vilket leder till ökad energi och uthållighet. Rörelse, träning och motion  bidrar till att vi lättare kan fokusera och prestera bättre mentalt, då vår hjärna mår bra av att kroppen får röra på sig.

Rörelse – det mest naturliga

Att röra på sig, fritt och med kraft är något som dom flesta av oss bara ser på valfritt skomärkes senaste reklamfilm. Ändå har rörelse varit en basal funktion för vår överlevnad. Att springa, bära, kasta och lyfta har varit en naturlig del för att vår anpassning och överlevnad.

Regelbunden fysisk aktivitet hjälper också till att förbättra sömnen, vilket är avgörande för att återhämta sig och känna sig pigg och utvilad.

Vi lever i ett samhälle där rörelse har blivit begränsat till stegräknaren på armen, ett snabbt pass på gymmet eller rushen till bussen. Om du inte har ett fysiskt aktivt jobb ska du inte räkna med att träningen är ett sätt att reglera sin kroppssammansättning (vikt/muskelmassa/fett). Då behöver du se över sin portionsmängd och din måltidsfrekvens. Ett aktivt liv har däremot många fler hälsofördelar för att vi ska leva längre och med mer energi.

Ordet träning är ett påhittat ord och betyder egentligen inplanerad rörelse. Eftersom de flesta av oss behöver planera in rörelse i vardagen. Dels för att det ska få plats i vårt schema men också för att få ett avbrott där vi får arbeta mer med kroppen och mindre med hjärnan. Styrketräning, som vi ser det, är en strukturerad form av gårdsarbete. Vi lyfter, puttar, bär och kastar. Just styrketräning har visat sig ha många hälsofördelar för oss då bibehållandet av styrka och muskler faktiskt kan vara en indikation på att man kan leva längre och med bättre livskvalitet.

I grund och botten är all rörelse bra, det viktigaste är att du hittar glädje i det du ska göra. Det är nämligen så att disciplin och träning endast är en kortsiktig lösning. När det kommer till rörelse så måste glädje vara den stora drivkraften eftersom det måste vara livet ut. Hitta aktiviteter som inkluderar rörelse och motion på en vardagsbasis så är det lättare att bygga upp energidepåerna. Du kan cykla, promenera i rask takt, leka med barnen på lekplatsen, åka skidor, springa osv, allt som får pulsen att gå upp.

Genom att öka hjärtats slagfrekvens och förbättra cirkulationen ökar motion också syre- och näringsflödet till kroppens vävnader. Detta leder till ökad uthållighet och minskad trötthet.

Dessutom hjälper fysisk aktivitet till att reglera blodsockernivån och förbättra kroppens förmåga att hantera stress.

En annan viktig aspekt är att träning stärker musklerna och ökar kroppens metabolism. Detta innebär att vi förbränner mer kalorier även i vila, vilket kan hjälpa oss att upprätthålla en hälsosam vikt och känna oss mer energiska.

Tips till motion och rörelse

- Hitta glädjen. Det finns så många former av rörelse. Allt från styrketräning, kampsport, tennis till att cykla, du bestämmer själv. Det går från att vara helt individuellt till en gemenskap. Hitta det som passar dig, ta hjälp för att lära dig eftersom glädjen ofta sitter i utvecklingen.

- Fysisk aktivitet ger energi. Ett hårt träningspass gör att vi utsöndrar bland annat endorfiner. Endorfinerna ger oss mer energi och kraft i vardagen.

- Kontinuitet är viktigast. Det finns inte så många fler hälsofördelar om man ökar sin träningsdos från fem till sex tillfällen men att öka från ett till två tillfällen ger stora ökningar när det kommer till vår hälsa.

- Fasta rutiner går före inspiration. Att känna sig inspirerad med massor av energi kan vara bra kortsiktigt men efter en kortare period så kommer vardagen tillbaka och då behöver man sina fasta rutiner som håller kvar dig även fast det är motigt.

- Lagom är bäst. Inspiration innebär allt som oftast att man går ut alldeles för hårt. Det här sättet gör ofta att man blir sjuk eller skadad och behöver avbryta sin nyfunna inspiration. Bygg sakta upp till den mängden träning som du har som mål att ha i framtiden.

- Ta rygg på någon som lever det liv du vill leva. Vi är genomsnittet av de människorna vi umgås med mest. 

Organic PWO

Organic PWO

Pre-workout som ger långvarig energi

309 kr
Hoodie - Svart
Endast online
16WOH Maghjul

16WOH Maghjul

Maghjul för bål, armar och rygg

449 kr

Liknande artiklar

 • Boosta ditt immunförsvar med goda levnadsvanor!

  Boosta ditt immunförsvar med goda levnadsvanor!

 • Mens, PMS och PMDS problem

  Drabbas du eller någon du känner för humörsvängningar, mag- och/eller ryggvärk, ångest och kanske depression? Kan det vara PMS eller PMDS? Hur kan man lindra problemen?

 • Egentid och återhämtning

  Hur blir man bättre på att känna in kroppens behov av återhämtning? Visste du att från lustfyllda aktiviteter kan du hämta energi ifrån? Vi hjälper dig att reflektera!

 • Gör din egen parfym

  Gör din egen personliga parfym, med eteriska oljor. Här får du guiden till doftnoter, hur du blandar en egen parfym och vad du ska tänka på.

 • Basta - alla hälsofördelar

  Bastun är inte bara är det en plats för att koppla av i, utan det finns också en mängd hälsofördelar med att basta; minska stress, bättre hud, förbättrat immunförsvar.

 • Ge tillbaka - för hälsan & välmåendet

  Hur du kan bli den bästa versionen av dig själv? Hur kan ditt agerande påverka din omgivning? Att ge tillbaka eller uttrycket "passing it forward" har även påverkan på din hälsa - så hur gör man? Vi ger dig tips!

 • Ny energi och fokus - återhämtning

  Genom att ta dig tid för återhämtning och meditation minskar du stresspåslaget, vilket i sin tur ökar din energinivå och förbättrar koncentrationsförmågan.

 • Antioxidanter och fria radikaler

  Antioxidanter och fria radikaler är termer som ofta nämns när det kommer till hälsa och välbefinnande. Men vad är egentligen antioxidanter och fria radikaler, och varför är de viktiga att förstå?

 • 5 tips för en god sömn

  Sömnproblem lider många av i vårt stressade samhälle idag. Alltifrån att ha svårt att somna eller att man vaknar ofta och inte känner sig utvilad på morgonen. Dessa 5 enkla steg kan hjälpa dig till en god sömn.

 • Oljor för sömnen

  Påverka din sömnkvalitet med dofter! Att eteriska oljor har används i flera tusen år för olika åkommor är välkänt, men hur kan vi använda dem idag för att till exempel komma ner i varv och hur kan de hjälpa dig att sova gott?

 • Sötsug och sockerberoende

  Stressad, trött och sötsugen? Att stoppa i sig en godisbit är att lura kroppen och få den ur balans. Här får du tipsen för att slippa sötsuget!

 • Kom igång efter semestern

  Kickstarta dina nya hälsosamma rutiner efter semestern. Här är tips för att komma igång med träning, kost, skönhetsrutin, sömn och för en bra start på jobbet.

 • Kan man bromsa åldrandet?

  Redan efter 40 års ålder börjar kroppen ändras, rynkor, gråa hårstrån och det blir svårare att hålla vikten. Här är tipsen som får dig att må bra som äldre.

 • Bra fetter

  Bland de vanligaste dödsorsakerna idag finner vi stroke och hjärtinfarkt. Risken att drabbas av dessa minskar när vi äter en kost med mer vegetabiliskt fett, såsom olivolja, rapsolja, nötter och frön, samt essentiella fettsyror från exempelvis fet fisk och alger. Så finns det bra och dåliga fetter?

 • Vad är adaptogener?

  Många pratar om adaptogener, hur bra de är för kroppen och att de äter kosttillskott med adaptogener - men vad är det och vad har de för funktion?

 • Kvinnors hälsa i olika perioder i livet

  Kvinnor går igenom olika hormonella perioder i livet och det finns saker att tänka på för att få balans och må bra. Vad kan då kvinnor, tjejer och damer göra när det gäller kost och träning och anpassa den efter faserna i livet?

 • Klimakteriet

  Vad innebär klimakteriet, vilka symptom får man och vad kan man göra själv för att lindra symptomen? Läs mer>

 • Mag- och tarmhälsa

  Probiotika kan vara värt att testa för att lindra besvär som diarré, förstoppning, uppblåsthet och gaser, samt för att förebygga infektioner genom att stärka immunförsvaret i tarmen.

 • D-Vitamin

  Här berättar vi om varför D-vitaminet är så viktig och vilka bristsymptom man kan drabbas av med för låga nivåer.

 • Solguide

  Hur skyddar vi oss samtidigt som vi får en fin färg?

 • Vätskebalans och elektrolyter

  Varför pratar alla om vätskebalans och elektrolyter?

 • Friskt och starkt hår

  Den ultimata guiden för dig som strävar efter ett friskt hår!

 • Kostråd för seniorer

  Som äldre har man ett förändrat näringsbehov. Detta beror delvis på att kroppen förändras när vi åldras. Få alla kostråd här >

 • Detox - hur gör man?

  En detoxkur kan vara startskottet för en hälsosammare livsstil. Det innebär att du under en period gör en förändring i din kost för att rensa ut slaggprodukter ur kroppen.

 • Kosttips för känslig mage

  Känslig mage eller IBS, eller “irriterad tarm”. Oavsett vad vi väljer att kalla det så är det besvärligt att ha en känslig och bråkig mage. Det påverkar livet, humöret och livskvalitén. Det finns kostråd som kan hjälpa dig med känslig mage, här är de vanligaste.

 • Tips till vegetarianer och veganer

  Kosttips och vanliga näringsbrister som kan uppstå vid vegetarisk och vegankost.

 • 5 tips för hälsosamma rutiner

  Hur, när och vad ska jag äta?

 • 7 tips för ett friskare hår

  Ditt hår avslöjar din hälsa - 7 tips för friskare hår!

 • Naturliga myggmedel

  Naturligt myggmedel – gör det själv!

 • Tre olika typer av stress

  Vad är stress? Vilka typer av stress finns det?

 • Boxaren Mikaela Lauréns kamp i en mansdominerad värld

  Hon har kämpat och kört sitt eget race, visat mental styrka och hanterat motgångar som få.

 • Kärlek bidrar till en god hälsa

  Hur kärleken bidrar till vår goda hälsa.

 • Naturen vet bäst

  Varför är naturligt så bra?

 • Gamers, är som vilken idrottare som helst

  Hur kan gamers hålla sig i form och ladda inför match?

 • Magdalena Graafs skönhetstips

  Få enkla och praktiska tips från Magdalena.

 • Hur håller sig Jörgen Kruth i form?

  Jörgen Kruth, en legendar inom kampsport, hur håller han sig i form?

 • Vad är 16 weeks of hell?

  Vad är det och vem är det som står bakom och vad går det ut på?

 • Manlig Hälsa

  Hur hänger testosteron och manlig hälsa ihop?

 • Ny energi och fokus - Kost

  Anpassa din kosthållning efter ditt liv. Inte ditt liv efter din kosthållning. Då får du mer energi!

 • Aminosyror, varför är de så viktiga?

  Proteiner är vår kropps byggstenar, det vi bygger muskler av.

 • Vad är en förkylning?

  Kan man träna, vad ska man äta om man blir förkyld?

 • Att lyckas med nyårslöftet

  Vad är nyckeln till att hålla igång träningen?

 • Hitta din viktbalans

  Hitta din viktbalans genom att lyssna till kroppen.