• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Ny energi och fokus - Del 3
Artiklar

Ny energi och fokus - Del 3

I tidigare delar har vi berättat om hur sömn och kost bidrar till mer energi och fokus. Rörelse, träning och motion påverkar oss också för att få mer energi och bidra till att vi lättare kan fokusera och prestera bättre mentalt, då vår hjärna mår bra av att kroppen får röra på sig.

Rörelse – det mest naturliga

Att röra på sig, fritt och med kraft är något som dom flesta av oss bara ser på valfritt skomärkes senaste reklamfilm. Ändå har rörelse varit en basal funktion för vår överlevnad. Att springa, bära, kasta och lyfta har varit en naturlig del för att vår anpassning och överlevnad.

Vi lever i ett samhälle där rörelse har blivit begränsat till stegräknaren på armen, ett snabbt pass på gymmet eller rushen till bussen. Om du inte har ett fysiskt aktivt jobb ska du inte räkna med att träningen är ett sätt att reglera sin kroppssammansättning (vikt/muskelmassa/fett). Då behöver du se över sin portionsmängd och din måltidsfrekvens. Ett aktivt liv har däremot många fler hälsofördelar för att vi ska leva längre och med mer energi.

Ordet träning är ett påhittat ord och betyder egentligen inplanerad rörelse. Eftersom de flesta av oss behöver planera in rörelse i vardagen. Dels för att det ska få plats i vårt schema men också för att få ett avbrott där vi får arbeta mer med kroppen och mindre med hjärnan. Styrketräning, som vi ser det, är en strukturerad form av gårdsarbete. Vi lyfter, puttar, bär och kastar. Just styrketräning har visat sig ha många hälsofördelar för oss då bibehållandet av styrka och muskler faktiskt kan vara en indikation på att man kan leva längre och med bättre livskvalitet.

I grund och botten är all rörelse bra, det viktigaste är att du hittar glädje i det du ska göra. Det är nämligen så att disciplin och träning endast är en kortsiktig lösning. När det kommer till rörelse så måste glädje vara den stora drivkraften eftersom det måste vara livet ut.

- Hitta glädjen. Det finns så många former av rörelse. Allt från styrketräning, kampsport, tennis till att cykla, du bestämmer själv. Det går från att vara helt individuellt till en gemenskap. Hitta det som passar dig, ta hjälp för att lära dig eftersom glädjen ofta sitter i utvecklingen.

- Fysisk aktivitet ger energi. Ett hårt träningspass gör att vi utsöndrar bland annat endorfiner. Endorfinerna ger oss mer energi och kraft i vardagen.

- Kontinuitet är viktigast. Det finns inte så många fler hälsofördelar om man ökar sin träningsdos från fem till sex tillfällen men att öka från ett till två tillfällen ger stora ökningar när det kommer till vår hälsa.

- Fasta rutiner går före inspiration. Att känna sig inspirerad med massor av energi kan vara bra kortsiktigt men efter en kortare period så kommer vardagen tillbaka och då behöver man sina fasta rutiner som håller kvar dig även fast det är motigt.

- Lagom är bäst. Inspiration innebär allt som oftast att man går ut alldeles för hårt. Det här sättet gör ofta att man blir sjuk eller skadad och behöver avbryta sin nyfunna inspiration. Bygg sakta upp till den mängden träning som du har som mål att ha i framtiden.

- Ta rygg på någon som lever det liv du vill leva. Vi är genomsnittet av de människorna vi umgås med mest. Följ redan framgångsrika människors fotspår.

Av: Sebastian Pisano, Fysiopraktor, kinesiolog och produktutvecklare.

Fortsätt till del 4.

Organic PWO

Organic PWO

Pre-workout som ger långvarig energi

309 kr
Better You Glas Shaker - Svart

Better You Glas Shaker - Svart

600 ml - Glas

199 kr
Better You, Hoodie Zip (Unisex)
Endast online

Better You, Hoodie Zip (Unisex)

Small & Medium

399 kr

Liknande artiklar

Better You använder Cookies för att förbättra användarupplevelsen för dig som handlar hos oss. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vår integriets- och cookies policy.

Visa detaljer