• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Pepparmintolja EKO Eterisk
Pepparmintolja EKO Eterisk
Pepparmintolja EKO Eterisk

Pepparmintolja EKO Eterisk

10 & 30 ml

Ekologisk Pepparmintolja (Mentha piperita) har en frisk och fräsch doft av mentol. Vår pepparmintolja är dryg, doftrik och det behövs bara någon enstaka droppe vid användning.


  • 100% ekologisk, eterisk olja från Mentha piperita
  • Frisk och stark mentoldoft
  • GRAS godkänd
  • Ursprung Indien

Storlek

129 kr

I lager

  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser
  • Postnord, Bring, Budbee & DHL
Pepparmintolja EKO Eterisk

Beskrivning

PEPPARMINTOLJA

Pepparmintolja (Mentha piperita) från Indien har en frisk och fräsch doft av mentol och är en av våra populäraste oljor för fräsch andedräkt, samt för doft- och smaksättning vid egna gör-det-självprodukter, som till exempel kylande massageliniment eller inom aromaterapi. Blanda pepparmint med en valfri basolja, som till exempel mandel, för att få en svalkande hud-/massageolja, eller använd den i en aromalampa för att sprida en underbart fräsch doft som för tankarna till isande vindar och fräsch andedräkt. 

Oljan framställs mycket varsamt genom ångdestillering av bladen från mentha piperita, vilket är samma växt som man använder som naturlig smaksättning i till exempel tuggummi, snus och andra mentolprodukter. Vår pepparmintsolja är dryg, doftrik och det behövs bara någon enstaka droppe vid användning.

På grund av sin kylande effekt är den även mycket bra att använda på exempelvis myggbett, solsveda och eksem. Blanda ut den med en basolja och smörj utsatt område – svalkan kommer med en gång. Pepparmint passar bra med friska och träiga dofter som apelsin, ceder, citron, eukalyptus, rosmarin, tallbarr och tea tree, samt med sötare dofter som geranium och vanilj.

Pepparmint är en GRAS- godkänd eterisk olja och kan användas som en naturlig smaksättare i mat och dryck. En droppe pepparmintolja kan användas till bakverk, kakor och desserter. Det är också populärt att blanda pepparmint tillsammans med choklad, tillexempel i chokladtryfflar eller praliner. För en uppfriskande dryck, tillsätt en droppe pepparmint i en kanna med vatten eller i en kopp varm choklad. Dosera sparsamt eftersom den eteriska oljan är mycket koncentrerad och annars kan bli för stark. Vanligtvis räcker det med en eller tre droppar/liter vätska (eller smet/deg) för att uppnå önskad smak.

För fler tips på fantastiska oljeblandningar läs vår receptkatalog:


Se receptkatalog här

Ingredienser