• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Eteriska oljor för bad, bastu och massage
Eteriska oljor tips

Eteriska oljor för bad, bastu och massage

Eteriska oljor för massage, bad och bastu


Massage
Eteriska oljor kan användas för massage tillsammans med en vegetabilisk olja för att lindra och mjuka upp stela muskler. Exempel på oljor för massage är vintergröna, pepparmint, eukalyptus eller kanel.


Massageolja
Ingredienser:
Glasflaska med pump
30 ml mandelolja
10 droppar pepparmynta


Gör så här:
Häll i mandeloljan i glasflaskan och tillsätt sedan den eteriska oljan. Skaka flaskan så att den eteriska oljan blandas med den vegetabiliska och massera in på önskat område.


I badet
Eteriska oljor kan även användas i badvattnet för att skapa en rogivande stund eller tillsättas i ett avslappnande fotbad. Ha gärna en liten mängd havremjölk eller honung i det varma vattnet för att undvika att den eteriska oljan får direktkontakt med huden, då den kan skapa hud irritation. Till ett badkar kan 3–5 droppar eterisk olja tillsättas. Några exempel på eteriska oljor som är härliga at badet är lavendel för avslappning, cederträ ger fukt åt huden eller bergamott som lyfter sinnet och skänker tröst.


Bastu
Eteriska oljor kan också användas i bastun. Droppa några droppar eterisk olja i vattnet, rör om så att oljan blandar sig med vattnet och häll på bastuaggregatet. Exempel på oljor för bastun är eukalyptus som öppnar luftvägarna och friskar upp sinnet, samt tallbarr som är syresättande och stärkande.

När du börjar använda eteriska oljor, kommer du snart att upptäcka deras många användningsområden. Utforska olika dofter, experimentera med olika kombinationer och prova på olika användningsområden och hitta dina personliga favoriter.

Liknande artiklar