• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Tre tips på hur du kan använda eteriska oljor i hemmet
Eteriska oljor tips

Tre tips på hur du kan använda eteriska oljor i hemmet

Njut av en doftande vardag med eteriska oljor

Eteriska oljor har många användningsområden som sträcker sig långt bortom att bara en behaglig doft. Ett enkelt sätt att dra nytta av deras mångsidighet är att använda dem i hemmet. Här är tre praktiska tips för hur du kan integrera eteriska oljor i ditt hem.

Tre tips på hur du kan använda eteriska oljor i ditt hem

1. Naturlig rengöring: Eteriska oljor är naturligt antibakteriella och kan tillsättas i rengöringsprodukter för att effektivt rengöra och desinficera ytor, till exempel i diskmedel eller rengöringsmedel för kök och badrum. Citronolja, tea tree, lavendel och eukalyptus är några exempel på oljor som passar utmärkt för detta ändamål. Genom att tillsätta några droppar av eteriska oljor i dina rengöringsprodukter kan du skapa naturliga desinfektionsmedel som hjälper till att hålla ditt hem rent och fräscht.

2. Naturligt sköljmedel: Att använda eteriska oljor som sköljmedel är ett bra sätt att ge din tvätt en fräsch och naturlig doft samtidigt som du undviker de syntetiska kemikalier som finns i många kommersiella sköljmedel. Några populära alternativ är lavendel, neroli eller grapefrukt. Det behövs endast några få droppar eterisk olja för en tvätt och du kan enkelt tillsätta dem i sköljmedelsfacket på tvättmaskinen.

3. Skapa en härlig doft i hemmet: Att sprida en härlig doft i ditt hem med hjälp av eteriska oljor är enkelt och effektivt. Du kan använda en aromalampa, en diffuser, en skål med varmt vatten eller till och med göra en egen doftspray med eteriska oljor. Att göra en doftspray är enkelt.Nedan är ett recept för en egentillverkad doftspray:

Ingredienser:
- Glasflaska med spraykork (30 ml)
- Vatten
- Eterisk olja grapefrukt (10 droppar)
- Eterisk olja jasmin (2 droppar)


Gör så här:
Fyll en sprayflaska av glas med vatten och tillsätt sedan den valda eteriska oljan.
Skaka flaskan för att blanda den eteriska oljan med vattnet.
Spraya sedan i luften för att sprida doften jämnt i rummet.

Jasminolja EKO Eterisk - 5 ml
Grapefruktolja EKO - Eterisk

Grapefruktolja EKO - Eterisk

10 ml & 30 ml

129 kr
Better You Sprayflaska 250 ml

Liknande artiklar