• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Ekologisk C8 MCT Olja
Ekologisk C8 MCT Olja

Ekologisk C8 MCT Olja

250 ml

Ekologisk C8 MCT-olja gjord från kokosnöt. Kan med fördel användas som ett nyttigt alternativ i din matlagning eller morgonsmoothie.


  • 100% ren ekologisk olja
  • Snabb energi från kokosnöt
  • Passar även i matlagning
179 kr

I lager

  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser
  • Postnord, Bring, Budbee & DHL
Ekologisk C8 MCT Olja

Beskrivning

EKOLOGISK C8 MCT OLJA - 250 ML

MCT-olja av allra högsta kvalité, bra för dig som går på någon form av diet med lågt kolhydratsintag, har hjärndimma eller allmänt låg energi under dagen. Under kraftig diet kan en form av mental trötthet komma, liknande en vid utmattning och oavsett om du är låg på energi tillfälligt eller pga. längre tids utmattning, så kan denna snabba form av olja bli som ett extra bränsle för hjärnans mentala kapacitet och bidra med energi utan att du blir stimulerad som av tex koffein. Detta kan även vara till en fördel hos äldre personer som har svårt att få i sig bra fetter.

MCT står för Medium Chain Triglycerides och är unik form av fett. Det unika ligger i fettsyrans kortare kedjelängd. På grund av sin kortare kedjelängd så absorberas och förbränns MCT snabbare en andra fettsyror och kan därför användas till energi för organ och muskler omedelbart efter intag. Det finns olika sorters MCT olja - C8 är ett annat namn för kaprylsyra och C10 som är ett annat namn för kaprinsyra. Ofta kombineras dessa ihop och får då en fin balans, men det är C8 som är premium och den snabbare varianten. Ren C8 tas upp lättare av magen och kan därefter tas upp av blodet och omvandlas till energi på snabbast möjliga sätt. Kaprylsyran är också den som visat bäst resultat i studier. Det är kaprylsyran som är mest ketogen av de båda vilket resulterar i en större produktion av ketoner. Därför är C8 den optimala fettsyran för den som vill ha en snabb energi och passar bra kring träning eller vid en kost som är lägre på kolhydrater.

Som nybörjare bör du trappa upp ditt upptag av MCT- olja. Att börja med en tesked är lagom för att sen öka till 2 matskedar per dag. Att få i sig MCT-fetter i en kaffe har blivit trendigt och det ger dig en både snabb och långvarig energi. Du kan även steka din mat MCT olja, eller droppa några droppa i din smoothie eller proteindrink inför träningspasset.

Kolla in trendiga receptet för iskaffe med MCT-olja.

Näringsvärden

Lär dig mer