• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Lavendelolja EKO Eterisk
Kampanj sov gott - resterande 24
Lavendelolja EKO Eterisk
Lavendelolja EKO Eterisk

Lavendelolja EKO Eterisk

10 & 30 ml

Ekologisk lavendelolja av högsta kvalité. En allsidig olja som är lugnande både i vardagen och till natten. Fin att använda i hudvård och passar även bra i ditt naturliga hemapotek.


  • 100% ekologisk olja från lavendels blommor
  • Storsäljaren och storfavoriten - en olja för alla!
  • Ursprung Bulgarien

Storlek

104 kr
139 kr

I lager

  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser
  • Postnord, Bring, Budbee & DHL
Lavendelolja EKO Eterisk

Beskrivning

LAVENDELOLJA 

Better you lavendelolja (lavandula angustifolia) från Bulgarien har en naturligt örtig och blommig doft. Den är vår mest sålda eteriska olja, och lavendel är vida känt för att verka lugnande och kan hjälpa dig sova bättre om natten. Den är även välanvänd i produkter som ska lugna huden och i hårvård för lyster, samt kan medverka i egengjorda städ- och myggmedel. Helt enkelt en mycket allsidig olja som alla kan ha nytta av att ha hemma.   

Lavandula angustifolia är en flerårig, buskliknande växt som är en del familjen kransblommiga växter. Det går att framställa en rad olika produkter från den, men oljan är den mest mångsidiga. Denna lavendelolja är av högsta kvalitet och är naturligt antimikrobiell och lugnande. Den balanserar huden och hårbotten och kan lindra smärta vid småsår som till exempel papercuts eller brännässlor. Blommorna ger ifrån sig en vacker doft som har en rogivande effekt och främjar god sömnBlomman lavendel innehåller substansen linalool, vars uppgift i kroppen är att ha en sövande effekt på vårt nervsystem. 

Tack vare dess balanserande och lugnande egenskaper är lavendel perfekt för din kvällsrutin. Den hjälper till att ge dig en god natts sömn och passar även din skönhetsrutin då den är lugnande och antibakteriell för huden. Den kan användas i sin ensamhet eller i kombination med andra oljor. Lavendel är en mellannot som passar bra med alla eteriska och kallpressade oljor, så du behöver inte oroa dig för att blanda fel. I små mängder kan du även använda den ren, till exempel på småsår och direkt på finnar. Detta är även en av oljor som hundar och katter brukar uppskatta och kan användas inför till exempel nyårsafton som lugnande vid skotträdsla. Tänk då på att följa anvisningarna i bruksanvisningen och dosera aldrig mer än åtta droppar i närheten av djur. 

För tips på fantastiska oljeblandningar läs vår receptkatalog:


Se receptkatalog här

Ingredienser