• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Parasympatiska övningar
Träningstips

Parasympatiska övningar

Det parasympatiska systemet är en del av det autonoma nervsystemet och reglerar kroppens förmåga till återhämtning, vila och reparation. Det parasympatiska systemet ansvarar för att sänka hjärtfrekvensen och blodtrycket, påverkar matsmältningen, främjar återhämtning och läkning. Det hjälper kroppen att vara i ett lugnt och balanserat tillstånd.

1. Barnets position

Börja med att sätta dig till rätta på knä på golvet med ett skönt avstånd mellan knäna, och låt tårna mötas på baksidan av kroppen. Ta ett långsamt och djupt andetag in genom näsan samtidigt som du sträcker ryggen rakt upp och gör den längre. På utandning, fäll överkroppen framåt så att pannan vilar i golvet. Sträck ut armarna framför huvudet och låt dom vila i golvet. Låt baken bli tung och sjunka ner mot hälarna. Andas långsamt och mjukt, slut ögonen och rikta uppmärksamheten till din kropp. På inandningen, se om du kan uppleva hur ryggen fyller sig med luft och blir lång och bred. På utandning, se om kroppen kan få mjukna mot golvet och slappna av. Uppmärksamma vad du kan uppleva inuti kroppen, som sensationer, lätthet, tyngd och tillåt kroppen att vila i positionen, gärna i 3–5 minuter.

2. Lugnande yogaposition

Halv fjäril. Sätt dig bekvämt med ryggen rak på golvet, sträck det ena benet rakt fram och placera den andra foten mot insidan av låret. Andas in och sträck ryggen rakt upp och gör den längre. Andas ut och fäll överkroppen mot det utsträckta benet. Placera händerna där det känns bekvämt mot benet, på golvet eller under vaden. Andas långsamt och mjukt, slut ögonen och rikta uppmärksamheten på kroppen. Låt ryggen bli lång på inandning och låt kroppen mjukna på utandning. Stanna i positionen gärna i 3–5 minuter.

3. Mindfull Tapping

Är en metod som bygger på Emotinal Freedom Techniques (EFT), neurofysiologi och traumaforskning om kroppens, hjärnans och nervsystemets förmåga till psykiskt, fysiskt och mentalt välmående. Genom att tappa/knacka på olika akupressurpunkter i ansiktet och på kroppen hjälper man kroppen att frigöra negativa känslor, begränsade sanningar, stress, oro, ångest som har lagrats inuti oss. Detta är en kort variant av denna teknik. Tappa med en hand eller båda händerna på bröstkorgen nedanför nyckelbenet samtidigt som du andas långsamma andetag.

Lavendelolja EKO Eterisk

Lavendelolja EKO Eterisk

10 & 30 ml

139 kr
Yogablock
Endast online

Yogablock

Blå

199 kr
Better You Aromadiffuser USB

Liknande artiklar