• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Michael Borgqvist - Navy Seals
Träningstips

Michael Borgqvist - Navy Seals

Michael Borgqvist - Navy Seals

 

Michael Borgqvist började spela fotboll redan som 6-åring och kände snabbt att han trivdes bra med det, kom som 14-åring med i Stockholms stadslag och blev sedan uttagen till pojklandslaget och sen vidare till juniorlandslaget.

Vid 16 års ålder så hamnade han i AIK där det blev sammanlagt 10 säsonger med SM guld 92 och spel i Champions League och UEFA cupen 93 samt 94, jobbade samtidigt som målare för att få ekonomin att gå ihop. Spelade ett antal säsonger Djurgårdens IF samt Assyriska FF innan karriären som tränare påbörjades, huvudtränare för bland annat Hammarby IF.

Träningen har alltid varit en del av hans liv på ett eller ett annat sätt och vi är nyfikna på vilka träningstips han har att dela med sig av.

 

Vad gör du idag?

 

Jag jobbar med ungdomar och utbildar mig till livvakt, känner att jag vill hjälpa andra människor och jobba inom personskydd.

 

Spännande! Vad tränar man om man ska bli livvakt?

 

Allt möjligt från skytte i olika situationer till bilkörning, styrka, kondition, kamsport (thaiboxning, brottning/BJJ, krav maga), första hjälpen, hjärt och lungräddning mm. Just nu tränar jag kondition och uthållighet med hjälp av ett Navy Seals program som innehåller en del styrka men ganska mycket löpning och simning. Styrkeprogrammet som jag följer heter GVT (german volume training) och är rätt tufft, men ju tuffare desto bättre.

 

Hur kan en typisk dag se ut för dig med träning?

 

Thaiboxning tidigt på morgonen, simning på förmiddagen, löpning och styrka på eftermiddagen. Jag tränar inte lika mycket varje dag men så kan en "vanlig träningsdag" se ut enligt mina träningsscheman.

 

Kan vem som helst börja med Navy Seals träning eller behöver man förkunskaper och var hittar man det?

 

Ja det tycker jag, bara man anpassar träningen efter sin kapacitet och var man befinner sig när man börjar för att sen öka vecka för vecka, det börjar relativt lugnt men efter ett antal veckor så är man uppe i milen 4–5 ggr i veckan. Simning 75 minuter utan stopp 4–5 ggr i veckan och en hel del armhävningar mm 4-5 ggr i veckan. Det tar också en hel del tid att genomföra programmet och det finns att hitta på nätet.

 

Med mycket träning så behöver man fylla på med energi, hur ser din kost ut?  

 

Jag försöker att äta så bra som möjligt, en hel del lax och kyckling, dricka mycket vatten. Sötsaker, pommes, pizza osv försöker jag undvika men ibland så äter jag det med. Jag använder Better You's produkter på morgonen och innan träning. Till frukost så blandar jag ihop Gainers och PWO. Efter Passet blandar jag Ärt- & havreprotein, BCAA, Bär Boost och Glutamine, allt i en och samma shake.

 

Vad motiverar dig att träna som du gör?

 

Mitt mål att bli livvakt, att ge mig själv så bra förutsättningar som jag bara kan, sen gillar jag lite extrema utmaningar också.

 

Vilket är ditt bästa träningstips?

 

Många människor säger att dom inte har tid men det handlar mer om att prioritera tycker jag, säg istället att "jag har inte lust" eller "är inte motiverad", det är helt ok, sen ser absolut situationen ut olika för olika personer. Men hur ska vi kunna hjälpa eller ta hand om andra om vi själva inte mår bra, jag tror att det är viktigt att prioritera sig själv oavsett om man är singel eller har familj, vad är viktigt för dig? Som dom säger när man ska flyga, om trycket faller så ta först på dig din syrgasmask innan du hjälper andra.

Har du svårt att komma igång så gå på pass eller träna med en vän eller vänner, viktigt att må så bra som möjligt. Vi lämnar in bilen på service lite då och då för att den inte ska gå sönder men att lägga tid och pengar på oss själva för att må bra är vi sämre på, oftast tar vi hjälp då vi redan kraschat. Må så bra och ha det så bra som du bara kan.

Liknande artiklar