• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Håll motivationen uppe hela året
Träningstips

Håll motivationen uppe hela året

Att komma igång är en sak, men att fortsätta träningen året ut är en annan..

Packa väskan och ta sig iväg till träningen kan ibland kännas lustfyllt eftersom känslan under och efter träningspasset är ren glädje och eurofi. Problemet är att det ganska ofta kräver mycket motivation för att ta sig till själva träningen. Du känner säkert igen det?

Här kommer mina tre bästa tips för att komma igång och framförallt hålla i träningen långsiktigt

1. Förlita dig inte på att motivationen kommer till dig

Det är lätt skjuta upp träningen i ”väntan att” träningsmotivationen kommer komma till dig vid något specifikt datum, plats eller av någon annan person. Men det kommer inte hända så länge du inte tar första steget och kör igång. När du väl kört igång med din träning så kommer resultaten komma som konsekvens av träningen, och det exakt det som kommer göra dig motiverad att fortsätta träna och tills slut göra träningen till en vana!

2. Bestäm dig och...

Bestäm tid och plats i din kalender på telefonen, eller boka upp dig på ett gruppträningspass. Boka in vilka dagar och tider du ska träna inför kommande vecka, antingen själv eller med en kompis. Syftet och effekten att boka in träningspassen ett par dagar innan gör att du är mentalt inställd och förberedd vilka dagar du ska träna inför kommande vecka. Att boka sin träning kommer underlätta för dig att ta dig iväg till träningen istället för att du försöker ”spontanträna”, vilket väldigt ofta blir uppskjutet och därmed uteblivna träningspass.

3. Sätt upp ett realistiskt veckomål

Viktigast av allt! Sätt inte upp att du ska försöka träna 5 dagar i veckan om du själv vet att du risken är övervägade stor att du inte kommer kunna hålla den träningsfrekvensen. Det kommer göra att du failar ditt mål och kanske t.om slutar träna helt eftersom du redan har brutit ditt uppsatta mål. Det är mycket bättre du börjar realistiskt. Börja t.ex med 2-3 träningspass/vecka om du känner att det kommer vara hållbart långsiktigt under året för dig. När du klarar dina uppsatta träningsmål kommer det både stärka både din motivation och självkänsla när du på söndagar vet att du har utfört och uppnått det som sa till dig själv att genomföra!

Lycka till!

Robin Malmström
Skribent, PT Online Coach, Kostrådgivare & Kiropraktor
https://nosugarneeded.se/pt-online/

Better You, Hoodie Zip (Unisex)
Endast online

Better You, Hoodie Zip (Unisex)

Small & Medium

399 kr

Liknande artiklar