• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Löpartips
Träningstips

Löpartips

Nu, en perfekt tid att börja med löpningen! Att börja springa känns för många som ett stort steg. Vi har samlat lite tips som kan hjälpa både en nybörjare och en erfaren löpare att lyckas med sina mål inom löpning!

1. Anpassning & intervaller - Vare sig om du är nybörjare eller sprungit ett tag är det viktigt att utgå från din aktuella status och form. Är du nybörjare kan det vara smart att börja med att alternera löpning med gång, som intervaller. Samma sak gäller om du nyss kommit tillbaka från en skada eller sjukdom. Börja försiktigt för att se var du ligger någonstans och vad din kropp klarar av!

2. Hasighet - Variera din hastighet i snabbt och långsamt. Var noga med att verkligen varva ned, återhämta dig och förbereda dig inför nästa intervall. Det är lätt ibland att det går för fort under de ”lugna” delarna av passet, vilket gör att man inte får ut önskad effekt.

3. Distans - Öka successivt distansen på din löpning. Även om löpningen flyter på och nuvarande mängd och längd känns lätt är det en av de vanligaste skadorna hos löpare just överansträngningsskador som orsakats av att öka mängden löpning för snabbt vecka per vecka. En guideline är max öka antalet km med 10% från en vecka till nästa.

4. Motivation - Hitta din motivation. Varför vill just du springa? Är det ett framtida lopp du anmält dig till och vill förbereda dig för, för ditt välmående eller något annat? Lista ut det som gör att du vill löpa och varje gång det känns motigt att ge dig ut på en runda – påminn dig själv om varför du gör det. Då kommer det att vara värt det!

5. Draghjälp - Hitta kompisar eller en löpargrupp. Allt blir roligare om man är flera. Någon som kan pusha på när det går trögt eller när motivationen tryter. Att kunna prata och reflektera om löpningen eller passet är också en stor fördel med att vara fler än en.

Organic PWO

Organic PWO

Pre-workout som ger långvarig energi

309 kr
Premium EAA

Premium EAA

Essentiella aminosyror med vitaminer & elektrolyter

399 kr
Proteinvatten - 24-pack

Proteinvatten - 24-pack

Kolsyrad dryck med aminosyror

600 kr
Eco Bottle 500 ml

Eco Bottle 500 ml

Två färger

89 kr

Liknande artiklar