• Fri frakt inom Sverige
 • Kontakt
 • Hem
 • Inspiration
 • Träningstips
 • Sebastian Pisano - Illusionen nyår

Sebastian Pisano - Illusionen nyår

 

Första veckan på det nya året är avklarad, denna vecka som kommer är den mest besökta gym veckan på året. Flest gymkort sålda, mest pass besökta och definitivt mest entusiastiska gymbesökare. Nyår firas av oss i Sverige 31 december, det gamla romerska kalenderåret började 1 mars och det kinesiska nyåret firas vid första nymånen mellan 20 januari och 19 februari. Nyår är med andra ord ingen magisk dag.

Att börja sitt nya liv den första januari (eller 2:a, efter pizzan) är en illusion. För att lyckas med sitt nyårslöfte behöver man inse att varje dag är en ny dag med 364 dagar framför och varje dag som har gått är en dag som inte kommer tillbaka. Vi på Better You vill däremot att alla människor ska lyckas med sina mål i hälsans tecken så här kommer mina bästa tips för att klara av alla utmaningar som komma skall. 

 

1. Sömn:

Sömn är den mest underskattade orsaken till lyckade träningsresultat. Sömnkvaliteten har minskat hos gemena man/kvinna. De genomsnittliga sömntimmarna likaså. Sömn har förmågan att stärka immunförsvaret, ge bättre fokus, bygga muskler, bränna fett och ge ett bättre humör.

För att förbättra sömnkvaliteten rekommenderar jag att skaffa sömnrutiner precis på samma sätt som man har rutiner med allt annat. Försök att somna samma klockslag varje kväll, helg eller inte, min favorit tid är innan 23.00. 

Ät magnesium. Magnesium hjälper till att lugna ner nervsystemet, får våra muskler att slappna av och är essentiell vid ca 289 andra funktioner i kroppen. Öka dosen tills du kommer upp i önskad effekt. Jag själv äter två stycken kapslar från Better You’s magnesium till middag och två innan jag lägger mig i sängen.

Undvik telefoner, datorer och teveapparater två timmar innan det är dags att falla in i drömmarnas värld. Ljuset från skärmarna stör den naturliga sömncykeln, om detta är omöjligt ladda ner ett program eller app som tar bort det som kallas ”blue lights”. 

 

2. Kontinuitet:

Kontinuitet är nyckeln till framgång: Att träna tre gånger i veckan (ordentligt) tolv månader om året är bättre en att träna sju gånger i veckan i två månader. 

 

3. Prioritera rätt:

En av de viktigaste faktorerna för att man ska fortsätta träna och tycka det är kul är att man ska få resultat. För att få resultat mest effektivt krävs det att man vet vad man ska prioritera.

Mat är viktigast. Protein ger störst mättnadskänsla och är viktigast för återhämtningen och uppbyggnaden av musklerna. Fett ger mest energi och stöttar immunförsvaret samt vårt hormonsystem. Kolhydraterna ger snabbast energi men kan också hjälpa till med djupare sömn.

 

Rekommenderas att råvarorna är ekologiska och djuren gräsuppfödda.

 

Proteinkällor:

Fisk

Fågel

Ägg

Nötkött 

Viltkött 

 

Fettkällor: 

Avokado

Oliver

Oliv olja

Lax

Macadamia nötter

Valnötter

Cashew nötter

Mandlar

Chia frön

Hampafrön 

 

Kolhydratskällor: 

Grönsaker

Sötpotatis

Quinoa

Blåbär

Hallon

Björnbär

 

Efter mat kommer träning. Träna hårt när du är på gymmet eller i spåret men anpassa din nivå till hur mycket tid du har för återhämtning. Om du är en singel tjej som arbetar vanliga kontorstider har du förmodligen mer tid att äta och sova en om du är ensamstående pappa med två barn. Träna hårt men smart.

Kosttillskott är den sista punkten på prioriteringslistan, sömn är på en egen nivå. Tillskott till maten kan ge mer energi, stärka ditt immunförsvar och förbättra din sömn alla ovanstående har en enorm påverkan på dina träningsresultat.

 

4. Investera pengar i dig själv:

Om du vet att du kommer att ha svårt att klara av det du vill, ta hjälp, betala någon som är erkänt duktig. Någon som är erkänt duktig är någon som producerar resultat. När du har betalat pengar för något så är sannolikheten större att det kommer genomföras.

 

5. Undvik fällan vardagsmotion: 

Det mest sagda och skriva ordet i januari. Missförstå mig rätt, det är något positivt och bra men är en fälla. Promenaden eller cykeln kommer inte vara så inbjudande 06.30 en snöslaskig dag i slutet av februari. Det kommer heller inte sex trappor upp vara när du är sju minuter sen till morgonmötet. Boka träningspass när du har tid, ge det du kan när du är där, spara din värdefulla tid till annat en vardagsmotion.

 

6. Undvik löpband – lyft vikter:  

Träning anno 2018 handlar om att vara effektiv, precis som resten av samhällsutvecklingen. Mitt sista och kanske viktigaste tips är att du ska lära dig grundtekniken i de stora lyften för de stora musklerna så som chins, dips, marklyft, knäböj, bänkpress, rodd, utfallsgång etc. Spendera mest tid här då kommer du får bäst och snabbast resultat.

Lyft tungt och återhämta dig starkt! 

Liknande artiklar

 • Att springa året om
  Träningstips

  Bästa tipsen för att motivera dig till att springa året runt.

 • Löpartips
  Träningstips

  Våren – en perfekt tid att börja med löpningen! Solen skiner, luften blir varmare och allt behagli

 • Håll motivationen uppe hela året
  Träningstips

  Att komma igång är en sak, men att fortsätta träningen året ut är en annan.. Packa väskan och ta

 • Enkla träningstips för träning hemma
  Träningstips

  Charlotte Lardinger blev utsedd till årets PT 2019 och brinner för en aktiv, hälsosam livsstil. Ho

 • Kost & träning med en blivande dietist
  Träningstips

  Kost & träning med en blivande dietist   Berätta om dig själv. Jag är en 22-årig tjej som b

 • Maximera din träning
  Träningstips

  Maximera din träning   Principer är som grundpelare som man alltid kan återvända till när man be

 • Livet som äventyrare
  Träningstips

  Livet som äventyrare   Att klättra upp för höga berg, hoppa ut genom flygplan och ligga ute på ex

 • Träningstips för familjen med Patrik Kristoffersson
  Träningstips

  Träningstips för familjen med Patrik Kristoffersson   När det kommer till träning så kan man väl

 • Better You's Kristoffer Gafor
  Träningstips

  Better You's Kristoffer Gafor   Berätta om dig själv, vem är Kristoffer?    Jag är en semi-ung

 • Hugo Rosas - Varför crossfit?
  Träningstips

  Hugo Rosas - Varför Crossfit?   Jag rekommenderar alla, oavsett ålder, fysisk form och bakgrund