• Fri frakt inom Sverige
 • Kontakt
 • Hem
 • Inspiration
 • Träningstips
 • Träning utanför gymmet med Nathalie Widerberg

Träning utanför gymmet med Nathalie Widerberg

 

Berätta om dig själv, vem är Nathalie?

 

34 år, ensamstående mamma till en fantastisk tonåring, hundägare, personlig tränare, qinopraktor och hälsocoach. Jag är anställd på en gymkedja som personlig tränare och driver även mitt egna företag FixYou, där jag arbetar med att sänka stress, behandla smärta och hjälp mot livsbalans. Under förra året blev jag även ambassadör för Better You och kommer under våren medverka på mässor och promotar deras produkter i min vardag på min Instagram.

 

Går det att hålla en allmänhälsa genom träning utan gym?

 

Absolut! Du kommer väldigt långt med enbart din kroppsvikt som motstånd, om du använder den rätt. Basövningar som tex armhävningar och utfall går att variera i oändlighet och det finns även många bra pulshöjande övningar som inte kräver redskap. En annan favorit - Yoga -  ger en väldigt god allmänstyrka och kräver inga redskap. Blanda dina träningspass med tex funktionell styrka, yoga och promenader/löpning så har du ett bra upplägg för allmänhälsa - styrka, rörlighet och kondition. På hemsidor som denna, sociala medier (Instagram är fantastiskt för detta) och Youtube så kan du hitta mycket inspiration till olika övningar att göra. 

 

Hur kan man träna sina ryggmuskler utan maskinerna på gymmet?

 

Beroende på hur hemmet ser ut, finns mycket man kan göra. Har du någonstans du kan hänga, en trappa tex? Prova att dra dig upp och gör chins eller armgång upp och ner. Har du ett stabilt köksbord? Gå under, lägg dig raklång på rygg, grabba tag i bordskivan och "ro dig uppåt" i en hög rodd. För allmänhälsa räcker ofta aktivering för ryggen gott och väl, vill man bygga synliga muskler behövs dock redskap och gymmet. Jag rekommenderar alla mina kunder att göra övningen "Wallangels" hemma ett par gånger i veckan, antingen mot en vägg eller på golvet. (Googla Wallangels så får du upp det) Den aktiverar alla kontrollzoner (rygg/mage/säte) samt öppnar upp ditt axel- och bröstparti. En annan bra övning är klassikern rygglyft, den går att variera på många olika sätt så att du kommer åt hela ryggen. 

 

Går det verkligen att träna utomhus året runt?

 

Ja. Anpassa kläderna efter det du ska göra och ge dig ut! Utomhusträning ger allmänhälsan en kick som gymmet aldrig kommer i närheten av. Jag ser alltid till att ha minst ett par pass utomhus varje månad, oavsett årstid. Man måste pusha sig själv mentalt på ett helt annat sätt och den friska luften ger massor av energi!

 

Finns det något man kan göra framför TVn hemma när man fastnat vid en serie? 

 

Stretcha! Bara att sätta sig på golvet med raka ben och kunna sitta upprätt är tyvärr svårt för många... Så bort från soffan och sätt er i den position som ni känner stretchar benen allra mest. I nästa reklampaus byter du sedan till överkroppen. Generellt behöver de flesta stretcha bröstkorg, nacke & triceps extra mycket, och just dessa kan du ju faktiskt stretcha även sittande i soffan.

 

Det här ständiga motivationsproblemet. hur håller man egentligen koll på sig själv och ser till att träningen blir av?

 

Svår fråga! ”Whatever works for you” är helt enkelt rätt svar. För vissa räcker det att bestämma sig, medan andra behöver stöd. Man kan ställa klockan, köpslå med sig själv (tex. ingen träning - ingen tv!), föra träningsdagbok, ha en personlig coach etc. Det svåra är att ta reda på vad som driver en bäst, inre eller yttre motivation. Vad många inte vet är att man inte ska/kan maxa båda på en gång. Går den yttre motivationen upp, sänks den inre och vice versa. Många kunder anlitar mig just för detta - hjälp med att hitta vad som passar just dem bäst.

Ibland handlar det om att byta övningar, få hjälp med teknik eller behov av att testa nya aktiviteter... ibland behöver man hjälp att se över helheten och om man får i sig rätt mängd mat och vitaminer. Känns motivationen låg under lång tid är mitt bästa tips att anlita en personlig tränare eller hälsocoach. Ett att våra viktigaste jobb är att hjälpa dig hitta vad som funkar bäst för just dig.

 

Artikel av Nathalie Widerberg

@nathaliewiderberg

Liknande artiklar

 • Att springa året om
  Träningstips

  Bästa tipsen för att motivera dig till att springa året runt.

 • Löpartips
  Träningstips

  Våren – en perfekt tid att börja med löpningen! Solen skiner, luften blir varmare och allt behagli

 • Håll motivationen uppe hela året
  Träningstips

  Att komma igång är en sak, men att fortsätta träningen året ut är en annan.. Packa väskan och ta

 • Enkla träningstips för träning hemma
  Träningstips

  Charlotte Lardinger blev utsedd till årets PT 2019 och brinner för en aktiv, hälsosam livsstil. Ho

 • Kost & träning med en blivande dietist
  Träningstips

  Kost & träning med en blivande dietist   Berätta om dig själv. Jag är en 22-årig tjej som b

 • Maximera din träning
  Träningstips

  Maximera din träning   Principer är som grundpelare som man alltid kan återvända till när man be

 • Livet som äventyrare
  Träningstips

  Livet som äventyrare   Att klättra upp för höga berg, hoppa ut genom flygplan och ligga ute på ex

 • Träningstips för familjen med Patrik Kristoffersson
  Träningstips

  Träningstips för familjen med Patrik Kristoffersson   När det kommer till träning så kan man väl

 • Better You's Kristoffer Gafor
  Träningstips

  Better You's Kristoffer Gafor   Berätta om dig själv, vem är Kristoffer?    Jag är en semi-ung

 • Hugo Rosas - Varför crossfit?
  Träningstips

  Hugo Rosas - Varför Crossfit?   Jag rekommenderar alla, oavsett ålder, fysisk form och bakgrund