• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Carlos Ibañez berättar allt om Zumba
Träningstips

Carlos Ibañez berättar allt om Zumba

Carlos Ibañez berättar allt om Zumba

 

Berätta lite om dig själv!

 

Jag heter Carlos Ibañez, 36 år, bor i Tumba och är en av Sveriges första Zumba instruktörer samt Better You ambassadör.

 

Vad är Zumba?

 

Zumba skapades av en slump av Albert "Beto" Perez i mitten av 1990-talet när han bodde i Colombia. Beto var egentligen danslärare men instruerade även aerobicspass. Till ett av hans danspass glömde han en gång musiken och använde då istället latinamerikansk musik från en musikkassett han hade i bilen och improviserade danssteg för deltagarna. Passet blev så uppskattat att Beto fortsatte instruera konceptet. 

 

När började du med Zumba, och varför?

 

Jag upptäckte Zumba hösten 2009 och började instruera hösten 2010. Jag ville hitta en träningsform som var rolig, som hade dans och som man kunde längta till.

 

Om man är intresserad av att börja, var vänder man sig?

 

Då kan man gå in på min favorit www.zumba4u.se. Bor du inte i Stockholm så går det utmärkt att söka på Google om vilka klasser som ligger närmast just dig. 

 

Behöver man någon utrustning?

 

Det bästa med Zumba är att man behöver absolut ingenting, ett leende och ett par gympaskor räcker gott. Fast en flaska vatten och en liten handduk skadar inte när svetten kommer.

 

Kan vem som helst börja?

 

Om man hittar sin höger och vänster sida så är man helt redo inför ett Zumbapass. Instruktören ser till att visa stegen och du kommer ha riktigt kul. 

 

Vad är det bästa med att dansa Zumba?

 

De finns så många fördelar med att träna överhuvudtaget men jag vill påstå att Zumba har flest. Den glada musiken, roliga stegen, härliga gemenskapen, den förbättrade konditionen och längtan till varje pass. Man fylls med så mycket endorfiner och livet blir lite mer festligt med Zumba!

 

Liknande artiklar