• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Mikaela laddar upp inför kommande stormatch
Träningstips

Mikaela laddar upp inför kommande stormatch

Mikaela laddar upp inför kommande stormatch

 

Mikaela Laurén är 41 år, proffsboxare, personlig tränare och föreläsare. Hon är 5-falldig världsmästare i boxning och har tidigare en karriär i simning på elitnivå där hon bland annat tagit 16 individuella SM guld och 3 svenska rekord.

Den 21 oktober är det dags för Mikaela att få sin chans till revansch mot världsmästaren Cecilia Braekhus som hon under 2010 förlorade en match mot.

- Jag började med boxning 2009 och när jag mötte Braekhus 2010 så var hon redan 3-faldig världsmästare. Idag har jag gått två proffsmatcher mer än henne och är redo för revansch, säger Mikaela Laurén.

Mikaela är idag obesegrad i sin viktklass och håller nu på att gå ner en viktklass för att möta Braekhus.

 

Hur laddar du upp inför stormatcher som denna?  

Jag åker på ett 10-dagars träningsläger för att komma bort från all vardagsstress, dra ner på jobb och andra förpliktelser. Jag fokuserar egentligen bara på träning, mat och vila.

 

Hur ser träningen ut?

Det är träning varje dag som gäller, och under träningspassen så kör jag Better You’s BCAA och efter passet tar jag proteinpulvret med favoritsmaken jordgubb/hallon, också från Better You. Matchträning är också en viktig del av förberedelserna, så jag har med mig två boxare som jag går matcher mot hela tiden, jag satsar på att köra 100 ronder träningsmatch innan 21 Oktober.

 

Hur ser din kost ut inför matchen?

Just till den här matchen behöver jag gå ner en viktklass, vilket innebär att jag uteslutit socker. Jag börjar varje morgon med havregrynsgröt som jag blandar ner Bär Boost i för att hålla mig frisk, och resten av dagen äter jag mycket sallad, kyckling och fisk. När jag blir sötsugen eller vill ha något gott till kaffet så äter jag Better You’s proteinbars, då får jag i mig extra protein och kan samtidigt njuta utan att få i mig socker.

 

Hur håller du din mentala styrka i kontroll?

Jag går till en mental coach som hjälper mig att fokusera på vad mitt mål är och vad jag är bra på, så att jag inte fastnar i en negativ spiral som gör det svårare att utvecklas. Men det allra viktigaste för att jag ska kunna prestera är att jag har det bra i mitt privatliv, skratta mycket och ha bra relationer.

 

Vad ger du för tips till någon som vill satsa på sin idrott?

Man måste älska det man gör, vilja utvecklas och bli bättre. Inte nöja sig och tro för högt om sig själv, då är det lätt att man slutar utvecklas. Göra det på ett roligt sätt med variation och balans, hitta sin egen väg.

 

Stort lycka till Mikaela!

Liknande artiklar