• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Vitamin D3+K2
Vitamin D3+K2

Vitamin D3+K2

För immunförsvar & normal benstomme

Unik kombination med vitamin D3, vitamin K2, kokosfett och blåbärspulver.


  • Bidrar till immunsystemets normala funktion
  • Tillsatt kokosfett för förbättrat upptag
  • Utvecklad för en nordisk livsstil
279 kr

I lager

  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser
  • Postnord, Bring, Budbee & DHL
Vitamin D3+K2

Beskrivning

VITAMIN D3+K2 - 60 KAPSLAR

Doseringen i denna produkt av D3 och K2 är anpassat efter kroppens behov i ett nordiskt klimat, det vill säga en dos som är bra att äta året runt om du bor i Norden. D-vitamin är bland annat viktigt för ett fungerande immunförsvar och är en av de vitaminerna Livsmedelsverket varnar för att vissa grupper kan få brist av. Solen lyser ofta med sin frånvaro här i Norden och sol är den absolut största källan till D-vitamin. Därför finns denna produkt för dig som vill säkerställa ditt intag och stötta ditt immunförsvar året om – oavsett om det blir en bra sommar eller inte.

D-vitamin har varit mycket på nyheterna världen över och i Europa rekommenderar flera experter befolkningen att ta ett tillskott av D-vitamin. Flertalet studier visar att större grupper riskerar att ha låga nivåer D-vitamin under vintern och att nivån är extra låg när våren kommer. Det vi får i oss från sommaren räcker helt enkelt inte och kanske är det därför så många blir sjuka under vinterhalvåret, och ord som vabruari och vinterkräksjuka finns. Det vet vi inte, men vi vet at D-vitamin har en stor effekt på bland annat immunförsvar, benstomme, tänder och muskelfunktionen i vår kropp. Dessutom bidrar det till normala kalcium- och fosfornivåer, vilket är två livsnödvändiga grundämnen. Utöver D-vitamin innehåller även produkten även K-vitamin på grund av att det är vitaminer som fungerar i synergi, alltså samverkar med varandra. K-vitamin bidrar även till normal benstomme och blodkoagulation. Vidare är kokosfett och blåbärspulver tillsatt i produkten för att förbättra kroppens upptag av vitaminerna. Både D- och K-vitamin är fettlösliga, vilket gör att upptaget av vitaminerna ökar om man intar dem tillsammans med en bra fettkälla, därav kokosfett. Blåbär innehåller vitamin K2 naturligt, så för att öka kroppens igenkänningsfaktor av vitaminet har vi tillsatt blåbärspulver.

Intag dina dagliga vitaminer tillsammans med mat för bästa upptag. Vill du undvika den vegetabiliska kapseln går det mycket bra att öppna produkten och hälla i ett glas vatten, juice eller blanda i din smoothie.

Uppdaterad formula - nu utan rismjöl, vilket gjort att vi kan använda mindre kapsel som i sin tur gör det lättare för dig att att svälja.

D-vitamin bidrar till:
immunsystemets normala funktion
att bibehålla normal benstomme
normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor
att bibehålla normal muskelfunktion
att bibehålla normala tänder

K-vitamin bidrar till:
normal benstomme
normal blodkoagulation

 

Hur mycket D-vitamin behöver vi?

Enligt Livsmedelsverket är genomsnittsbehovet för D-vitamin beräknat till 7,5 mikrogram per dag. För att behovet ska täckas för så gott som alla trots variation i ålder och hur mycket vi exponerar huden för sol, rekommenderas 10 mikrogram per dag, respektive 20 mikrogram för de över 75 år och de med liten solexponering.

Grupp/ålder

Rekommenderat dagligt intag/ vitamin D3 

Spädbarn och barn under 2 år

10 mikrogram

Barn och vuxna under 75 år

10 mikrogram

Vuxna med lite eller ingen solexponering

20 mikrogram

Vuxna över 75 år

20 mikrogram


För mer information om Vitamin D3 läs:

Miriam Höglund om D-vitamin »

Förpackning: Miljövänlig BIO-burk. Tillverkad av restprodukter från sockerrör.

Näringsvärden