• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Få upp till 8% bonus och fina erbjudanden!  Bli medlem nu

Julsallad
Recept

Julsallad

En härligt fräsch sallad med smak av jul.

Ingredienser:

600 gram gulbetor eller polkabetor
1 röd grape
1 päron
1 granatäpple
1 apelsin
Ca 125 gram grönkål
Ca 100 gram bladspenat
100 gram (ca 2 dl) naturella valnötter
150 gram torkade tranbär
180 – 200 gram ädelost.
0.5 dl olivolja
1 msk kokosolja (elr annan valfri olja)
2 msk honung
1 tsk kanel
Salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala betorna. Dela dem sedan i små klyftor. Spara 1 beta och skiva den så tunt det går, spara den till salladen.

Blanda betorna med honung, kokosolja, kanel och lite salt. Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills de mjuknat och fått lite färg.

Skölj grönkålen och spenaten. Lägg i en bunke och massera med olivolja samt saften från apelsinen. Salta lite.

Skiva päronet tunt. Gröp ur kärnorna ur granatäpplet. Filea grapefrukten och skiva upp. Skär upp ädelosten i små kuber.

Blanda samtliga ingredienserna inklusive betorna när de är klara till en stor sallad. Toppa gärna med lite balsamico vid servering.

Av: Isabelle Salvenius. Instagram @isabellesalvenius

Liknande artiklar