Kikärtsröra med Gurkmeja

Kikärtsröra med Gurkmeja

 

Ingredienser:

 

1/4 hackad rödlök

1/2 hackad grön paprika

120 gram hackade körsbärstomater

1,2 dl kikärtsmjöl

1,2 dl mandel mjölk

2 msk vatten

1 msk näringsjäst

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk himalayan salt

1 st kapsel Better You Gurkmeja

1/4 tsk paprikapulver

1/4 tsk svartpeppar

1/2 tsk oregano

1/2 tsk vitlökspulver

Hackad salladslök

En handfull färsk persilja

Kokosolja, för stekning

 

Gör såhär:

Blanda kikärtsmjöl, näringsjäst, bakpulver, och kryddorna i en skål. Häll ut gurkmejan ur kapseln och blanda i det. Lägg till sedan mandelmjölk, vatten och vispa. Låt smeten stå. Fräs löken i kokosolja och lägg till körsbärstomaterna och paprikan, rör om och stek ytterligare 2 minuter. Häll i smeten så det täcker hela stekpannan. Låt den stekas 2-3 eller tills den blir fast. Börja smula sönder och rör om. Stek i två minuter på svag värme utan att röra om. Rör om igen och stek i medel/hög värme 1 minut. Lägg i lite salladslök, färsk persilja och rör om. Flytta från värmeplattan och servera direkt på rostat bröd.

 

Recept av @nutriflower