Ingredienser till kakan:
3 st ägg
10 st dadlar
4 msk kakao
1 ½ dl havremjöl
1 ½ Better You Protein med chokladsmak (Ärt- & Havreprotein eller Vassleprotein).
½ dl smält kokosolja
1 msk honung
1 nypa salt
Smaka av med starkt kaffe beroende på smak
Ingredienser till glasyr krämen:
1 mogen avokado
7 st dadlar
3 msk kakao
1 msk starkt kaffe
Smaka av med honung
Gör såhär:
Mixa alla ingredienser till kakan så att det blir en slät smet. Häll ned i en ugnsform och grädda på 175 grader i 8 minuter, den ska vara kladdig! Ta ut kakan och låt den svalna, ställ sedan in den i kylen i 20-30 minuter.
Mixa alla ingredienser till glasyren och ställ in i kylskåpet, också i 20-30 minuter. Ta ut glasyren och kakan och stryk på ett tjockt lager, ställ in kakan i kylen igen, cirka 15 minuter.
Ta ut kakan och skär upp i bitar, NJUT!
Recept av Maria Längfors
@marialangfors