Proteinrik Chokladkaka

Proteinrik Chokladkaka

 

Ingredienser till kakan:

 

3 st ägg

10 st dadlar

4 msk kakao

1 ½ dl havremjöl

1 ½ Better You Protein med chokladsmak (Ärt- & Havreprotein eller Vassleprotein).

½ dl smält kokosolja

1 msk honung

1 nypa salt

Smaka av med starkt kaffe beroende på smak

 

Ingredienser till glasyr krämen:

 

1 mogen avokado

7 st dadlar

½ dl smält kokosolja

3 msk kakao

1 msk starkt kaffe

Smaka av med honung

 

Gör såhär:

 

Mixa alla ingredienser till kakan så att det blir en slät smet. Häll ned i en ugnsform och grädda på 175 grader i 8 minuter, den ska vara kladdig! Ta ut kakan och låt den svalna, ställ sedan in den i kylen i 20-30 minuter.

Mixa alla ingredienser till glasyren och ställ in i kylskåpet, också i 20-30 minuter. Ta ut glasyren och kakan och stryk på ett tjockt lager, ställ in kakan i kylen igen, cirka 15 minuter.

Ta ut kakan och skär upp i bitar, NJUT! 

 

Recept av Maria Längfors

@marialangfors