Päron- & kokosrutor

Päron- och kokosrutor

 

Ingredienser:

 

Botten:

3,5 dl mandlar

2 dl daddlar

2 matskedar kokosolja

1,2 dl havremjöl

¼ tsk himalayasalt

 

Päron- & kokosnötlager:

3 frysta bananer

1 mogen banan (ej fryst)

5 skopor Better You Ärt- & havreprotein (Päron/Kokos)

2 dl cashewnötter (blötlagda över natten)

4 msk agave sirap

4 msk mandelmjölk

1 msk citronjuice

 

Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienser till det undre lagret i en mixer. Häll sedan ut och forma allt i en 26x20 cm panna med bakplåtspapper (låt det sticka ut lite så att det blir lättare att ta ut den från formen). Använd sedan ett glas och pressa/jämna till degen.

2. Ställ in formen i kylen i 30-60 minuter eller tills den blir fast. Rensa sedan din mixer.

3. Torka dina blötade cashewnötter och addera sedan päron och kokosnötlagret i din mixer, blanda tills det blir krämigt. Häll sedan ut lagret i formen. Toppa med färska päronskivor och riven kokosnöt.

4. Ställ sedan tillbaka formen i kylen i minst 4 timmar eller över natten.

 

Skär upp i fyrkanter och njut!

 

Recept av @nutriflower