• Naturliga kosttillskott
  • Fri frakt inom Sverige
  • Snabba leveranser

Stor kampanj på utvalda produkter! Shoppa här!

Saffranskaka
Recept

Saffranskaka

Julig och god saffranskaka med ärt- & havreprotein.

Ingredienser:

10 gram kokosmjöl (havremjöl går också bra)
1 ägg
0,5 tsk vaniljpulver/extrakt
1 tsk sötströ eller agavesirap
30 g ärt-och havreprotein vanilj 
1 paket kikärtor (ca 200 g)
1 msk mandelmjölk (vilken mjölk du vill)
0,5 tsk bakpulver
1 paket saffran

Gör så här:

Häll i samtliga ingredienser i en mixer förutom saffran. Mixa tills allt blandats ordentligt och är en fin deg.

Lägg degen i en skål och tillsätt saffran och blanda/knåda ordentligt tills all saffran är i degen.

Platta sedan ut degen på en valfri teflonform. Jag hade även bakplåtspapper på formen då jag var rädd att den skulle fastna i den. När du plattar ut degen kan du välja hur tjock du vill ha den också. Jag hade ca 1,5 cm hög/tjock.

När du är nöjd med din saffranskaka gräddar du den i ca 25 min på 180 grader. Titta var tioende minut på kakan så den inte bränns. Alla ugnar är olika.

När kakan är klar låter du den svalna och därefter lägger du den i kylskåpet. Låt kakan stå i kylen minst tre timmar innan servering.

Av: Charlotte Beojer @charlottebeijer.se

Ärt- och havreprotein

Ärt- och havreprotein

Veganskt protein med fullvärdig aminoprofil

389 kr

Liknande artiklar

Powered by Jetshop

Better You använder Cookies för att förbättra användarupplevelsen för dig som handlar hos oss. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vår integriets- och cookies policy.

Visa detaljer